Skip links

Беър Грилс търси девера на Пипа Мидълтън под Еверест – Върхове

портал за планинари

Телевизионният авантюрист Беър Грилс е ръководил тайна експедиция до връх Еверест, целяща да открие тялото на девера на Пипа Мидълтън, който загина часове след като стана най-младият британец, изкачил най-високия връх в света.
Скаутът, който се счита за близък приятел на принцесата на Уелс, по-рано тази година се е опитал да намери и свали тялото на Майкъл Матюс.
Матюс, който е брат на съпруга на Пипа Мидълтън, почина на 22 години на слизане от Еверест през 1999 г., след като последва примера на приятеля си Беър Грилс, който изкачи върха предходната година на 23-годишна възраст.
„Всъщност осъществихме експедиция на Еверест, за да се опитаме да намерим тялото на брата на един добър приятел, който го изкачи годината след като аз бях там, но така и не го открихме“, каза Грилс. „Наистина се опитахме. Събрахме най-добрия екип в света.“
По думите на Беър, в планината са били десет непалци и няколко „невероятни западни алпинисти“. Те са успели да открият тялото на загинал, но то се оказало не на Майкъл, а на непалец.
През март тази година Спенсър Матюс обяви че е започнал заснемане на документален филм за последните дни на покойния му брат, преди да умре при спускане от връх Еверест.
Embed from Getty Images
Спенсър предприема пътуването, което ще последва стъпките на неговия брат, с подкрепата на родителите си и брат си Джеймс, който е женен за Пипа Мидълтън.  От Disney+ вече са проявили интерес към евентуалната продукция.
Въпреки че семейство Матюс все още не е успяло да върне тялото на Майкъл, има водач, който вярва, че знае последното място, на което той е бил забелязан.
Преди да загине на Еверест Матюс е изкачил Килиманджаро, както и върхове в Пиринеите и Швейцарските Алпи. През 1999 г. той се включва в комерсиална експедиция до Покрива на света, за която плаща £22 000.
Майкъл успява да стигне до върха, което го прави най-младият британец, изкачил Еверест. На слизане обаче се разразява буря, още докато групата е в Зоната на смъртта. Той се отделя от останалите и изчезва.
Embed from Getty Images
Дейвид Матюс, милионер и баща на Майкъл, винаги обвинявал небрежността на планинските водачи за смъртта му. Той води частно дело срещу трима мъже, работещи за компанията, организирала експедицията, на фона на твърденията, че инструктажите за безопасност са били неадекватни, кислородното снабдяване е било дефектно, а водачите не са успели да задържат Майкъл в полезрението си по време на изкачването.
Делото е прекратено, тъй като съдията настоява, че няма доказателства за небрежност.
Оттогава Спенсър и семейството му са събрали стотици хиляди лири за Фондацията на Майкъл Матюс, създадена в памет на брат му за подкрепа на образователни проекти в Африка и Азия.
През 2016 г. сестрата на принцесата на Уелс, Кейт, Пипа Мидълтън изкачи Матерхорн в памет на Майкъл Матюс. 32-годишната тогава жена осъществи изкачването с брат си Джеймс.


Валерия Динкова е журналист и продуцент. Има над 20-годишен опит в телевизионната и он-лайн журналистика. Автор и създател на медийно съдържание, основател на „Върхове“. v_dinkova@varhove.com


Политика за защита на личните данни (GDPR)
Маунт прес ЕООД, бул. Петър Дертлиев 4
тел. 0883 408990
redakcia@varhove.com; reklama@varhove.com

source

Leave a comment

Кои сме ние?

Exsen е дигитална агенция с над 10-годишен опит в областта на уеб дизайна и маркетинга. Ние предоставяме широка гама от услуги, включително създаване на уеб сайтове, онлайн магазини, мобилни приложения, оптимизация на търсещи машини, поддръжка на сайтове и социални мрежи. Нашата агенция се отличава с професионализъм, креативност и финес във всички аспекти на работата си. Ние разбираме, че всеки клиент е уникален и затова прилагаме индивидуален подход към всяка една задача. Екипът ни е съставен от сертифицирани професионалисти, които не спират да учат и да се развиват в сферата на дигиталния маркетинг. Те винаги са наясно с най-новите тенденции и иновации в областта, за да могат да предоставят нашите клиенти най-добрите решения. Ние сме готови да сътрудничим с вас, за да постигнем успеха на вашето онлайн присъствие. Свържете се с нас, за да разберете как можем да ви помогнем да постигнете вашия бизнес цел.

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето уеб изживяване.
Виж
Плъзни