Skip links

13-годишно момиче похарчи 64 000 долара от парите на родителите си за игри, без те да разберат

Още един пример за това колко пристрастяващи могат да бъдат игрите: 13-годишно момиче в Китай похарчило около 64 000 долара, откраднати от майка ѝ, за игри, като само за 4 месеца детето е „изтрило“ спестяванията на родителите си.

Неназованото дете било заловено от майка си едва след като учителка съобщила, че смята, че детето може да е пристрастено към мобилните игри, след като забелязала колко време прекарва 13-годишното момиче на смартфона си.

Регионалният телевизионен канал Elephant News съобщи, че майката, чиято фамилия е Уан при проверка на банковата си сметка установява, че в нея има само 0,5 юана, или 13 стотинки.

Пред баща си момичето признало, че е похарчило 17 000 долара за купуване на игри и 29 526 долара за покупки в самите игри – сума, достойна за Diablo Immortal. Тя също така похарчила хиляди, давайки пари на поне 10 свои съученици, които също искали да си купят различни игри. Общо момичето е похарчило около 64 000 долара.

„Когато ме помолиха да платя за игрите им, аз платих, въпреки че се чувствах неприятно. Ако пък им бях отказала, те щяха да ме притесняват цял ден. Ако кажех на учителя се страхувах, че той ще каже на родителите ми и те ще се ядосат“.

казва момичето

Както сме виждали и в други случаи на деца, които харчат парите на родителите си за игри, дъщерята е намерила дебитната карта на майка си вкъщи и я е свързала с телефона си. Тя е знаела и паролата на картата, тъй като майката ѝ я е казала, в случай че момичето има нужда от пари, когато родителите ѝ не са наблизо.

Въпреки че момичето казва, че не разбира много за парите и откъде идват, то знае как да изтрива записи от чатове и платежни транзакции, за да скрие от родителите си доказателства за харченето им.

Майката се е опитала да възстанови сумата от няколко платежни компании, но все още не е получила цялата сума обратно.

Мнозина в социалните мрежи не съчувстват на момичето, като отбелязват, че то е разбирало какво прави, особено при изтриването на записите на трансакциите. Други обвиняват родителите.

Китай отдавна не гледа добре на видеоигрите, като преди няколко години ги нарече „електронни наркотици“. Държавата разрешава на лица под 18 години да играят онлайн игри само в продължение на 1 час, между 20 и 21 ч. местно време, в петък, събота, неделя и на празници.

И преди сме виждали много подобни случаи, макар че сумата, която момичето е похарчило е много по-висока от обикновено. През 2017 година, 11-годишно момиче похарчи почти 6 000 паунда за игри само за два уикенда. През 2020 година пък един баща откри, че дъщеря му, също на 11 години е похарчила 6 000 долара в Roblox, като твърдяла, че тя е мислела, че това са пари за Монополи.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало