Lenovo демонстрира лаптоп и смартфон с изтеглящ се дисплей

Сподели във:

Lenovo демонстрира лаптоп и смартфон с изтеглящ се дисплей - Дигитална агенция Exsen Lenovo демонстрира лаптоп и смартфон с изтеглящ се дисплей - Дигитална агенция Exsen

Lenovo демонстрира концепции за лаптоп и смартфон с изтеглящ се дисплей по време на MWC 2023. И двата прототипа предлагат интересен поглед към трансформиращите се дисплеи и подчертават функционалностите, които те биха донесли.

В неразтегнато положение лаптопът на Lenovo е съвсем идентичен с нормална машина, но от дясната страна има важен ключ, който управлява 12.7” дисплей със съотношение 4:3. С малко завъртане екранът се разтегля нагоре, като няколко мотора го издърпват изпод клавиатурата, за да го повдигнат вертикално. В крайна сметка се получава 15.3” дисплей със съотношение 8:9.

Устройството напомня луксозния сгъваем телевизор на LG, проектиран да се навива когато не го използвате, само че в този случай екранът се прибира под клавиатурата до стандартния си размер. Прототипът има разделителна способност 2024 х 1604 пиксела в неразтегнато състояние и 2024 х 2368 пксела когато е напълно разширен. Панелът е доставен от Sharp, компания, с която Lenovo работи по сгъваемите си лаптопи ThinkPad X1. Компанията смята, че високият дисплей би бил полезен за офис работа и създаване на съдържание, тъй като предлага повече редове.

Въпреки демонстрацията, концептуалното устройство все още не е готово за серийно производство. Към момента компанията посочва, че издръжливостта на екрана е между 20 000 и 30 000 навивания, което не може да се сравни със стотиците хиляди при сгъваемите смартфони. Няма и конкретна дата, но която евентуално бихме могли да видим устройството на пазара.

Другата интересна концепция, която Lenovo демонстрира по време на MWC 2023 е сгъваем смартфон Motorola с 5” дисплей и съотношение 15:9 в нормално състояние и 6.5” 22:9 дисплей когато е разгънат, чрез двойно докосване на страничен бутон. Подвижният екран се извива около гърба на телефона и може да работи като втори дисплей, а идеята на компанията е той автоматично да настройва екрана си, за да отговаря по-добре на различните приложения.

Според Lenovo, окончателната версия ще позволи на потребителите да персонализират своя дисплей за различните начини на употреба. Така той би могъл да служи за визьор на камерата, като дори възпроизвежда анимации, за да привлече вниманието на дете, когато искате да го снимате.

Подобно на концепцията за лаптопа, устройството все още е само прототип и няма данни за издръжливостта на дисплея му, както дори и намек за цена и дата на пускане на пазара.

 

Заявете оферта безплатно сега!