TikTok автоматично ще ограничава престоя пред екрана за тинейджъри

Сподели във:

TikTok автоматично ще ограничава престоя пред екрана за тинейджъри - Дигитална агенция Exsen TikTok автоматично ще ограничава престоя пред екрана за тинейджъри - Дигитална агенция Exsen

Една от най-популярните социални платформи за кратки клипова TikTok обяви, че автоматично ще ограничава престоя пред екрана за тинейджъри до 1 час. Агресивният ход на китайския гигант е в опит да ограничи критиките към безкрайното превъртане на емисиите от потребителите под 18 години.

При достигане на ограничението от 60 минути, потребителите ще бъдат подканвани да въведат парола, за да продължат да скролват клиповете в платформата. Това ще съддаде нещо като бариера пред безкрайното превъртане и ще подпомогне дигиталното здраве на младежите.

Компанията се е консултирала с експерти от Digital Welness Lab в Бостънската детска болница, за да реши какви времеви ограничения да бъдат поставени пред тийнейджърите. Функцията ще може да бъде деактивирана от настройките на мобилното приложение, но въпреки това тя е един добър ход в посока на детското здраве.

TikTok актуализира и функцията Family Pairing, която позволява на родителите да свържат какаунта си и да задават контроли. Те могат да филтрират клипове чрез думи или хаштагове, да задават персонализиран дневен лимит на екранното време и график за заглушаване на известията.

 

Заявете оферта безплатно сега!