Skip links

50 инструмента за генериране на изображения чрез ИИ

Изкуственият интелект (ИИ) революционизира начина, по който създаваме и споделяме изображения. В този пост ще разгледаме 50 инструмента за генериране на изображения чрез ИИ, които са достъпни за начинаещи.

Ще започнем с кратко обяснение как работят генераторите на изображения чрез ИИ. След това ще разгледаме различните видове генератори на изображения и техните предимства и недостатъци. И накрая, ще предоставим списък с 50 инструмента за генериране на изображения чрез ИИ, които са подходящи за начинаещи.

Как работят генераторите на изображения чрез ИИ?

Генератори на изображения чрез ИИ използват машинно обучение, за да генерират изображения от текстови описания. Те са обучени на огромни набори от данни от изображения и текст, които им позволяват да разпознават модели и закономерности.

Има два основни типа генератори на изображения чрез ИИ:

 • Generative adversarial networks (GANs): GANs са два модела, които се състезават един срещу друг, за да генерират изображения. Единият модел (генераторът) генерира нови изображения, а другият модел (дискриминаторът) се опитва да ги различи от истински изображения.
 • Diffusion models: Diffusion models започват с шум и постепенно добавят детайли, докато достигнат до желаното изображение. Те са по-лесни за обучение от GANs, но могат да генерират по-малко реалистични изображения.

Видове генератори на изображения чрез ИИ

Има много различни видове генератори на изображения чрез ИИ, всеки със своите собствени предимства и недостатъци. Някои от най-популярните видове включват:

 • Стилизиране: Този тип генератори могат да преобразуват изображения в различни стилове, като например картини на Ван Гог или комикси.
 • Създаване на изкуство: Този тип генератори могат да генерират напълно нови изображения, които са уникални и творчески.
 • Трансформация: Този тип генератори могат да променят съществуващи изображения, като например да добавят или премахнат обекти или да променят цветовете.

Ето и 50-те избрани инструмента за генериране на изображения от Юсеин Колев / Генерален Мениджър / 

 1.  Shutter Stock AI

  ShutterStock AI е марка за генеративна изкуствен интелект (AI) технология, разработена от Shutterstock. Тя използва AI, за да генерира изображения, видеоклипове и аудио от текст или описание.

  ShutterStock AI се предлага в две основни форми:

  • AI Image Generator: Това е инструмент, който позволява на потребителите да генерират изображения от текст или описание.
  • AI Art Generator: Това е инструмент, който позволява на потребителите да генерират художествени изображения от текст или описание.

  ShutterStock AI е достъпен за всеки с акаунт в Shutterstock. Използването на AI Image Generator е безплатно, но за изтегляне на генерираните изображения се изискват Shutterstock кредити.

  ShutterStock AI е създаден с цел да направи генеративната AI технология достъпна за широката общественост. Тя се използва от хора от различни сфери, включително креативни професионалисти, бизнеси и дори обикновени хора, които искат да експериментират с AI.

  Ето някои от основните характеристики на ShutterStock AI:

  • Генерация на изображения, видеоклипове и аудио от текст или описание: ShutterStock AI може да генерира различни видове творчески съдържание от прост текст или описание.
  • Лесна за използване: ShutterStock AI е проектиран да бъде лесен за използване, дори за хора, които нямат опит с AI.
  • Достъпен: ShutterStock AI е достъпен за всеки с акаунт в Shutterstock.

  ShutterStock AI е все още в процес на разработка, но вече има потенциала да революционизира начина, по който създаваме и използваме творчески съдържание.

  Ето някои от потенциалните приложения на ShutterStock AI:

  • Креативна работа: ShutterStock AI може да се използва за създаване на нови и уникални изображения, видеоклипове и аудио за творческа работа, като например реклама, маркетинг и дизайн.
  • Бизнес: ShutterStock AI може да се използва за създаване на визуални материали за бизнес цели, като например корпоративна идентичност, продуктови снимки и маркетингови материали.
  • Образование: ShutterStock AI може да се използва за създаване на учебни материали, като например визуализации, презентации и видеоклипове.
  • Забавление: ShutterStock AI може да се използва за създаване на забавни и креативни изображения, видеоклипове и аудио.

  ShutterStock AI е мощен инструмент, който има потенциала да промени начина, по който създаваме и използваме творчески съдържание.

  Опитайте като кликнете тук

 2. PicFinder AI
 3. Artbreeder AI
 4. Stablecog AI
 5. Mage Space AI
 6. Canva AI
 7. Catbird AI
 8. SoulGen AI
 9. AI Picasso
 10. Lexica AI
 11. Synthesis X
 12. Caiyon AI
 13. Starry AI
 14. Deep Dream AI
 15. Deep AI
 16. Blue Willow AI
 17. Jasper Art AI
 18. Fotor AI
 19. Getimg AI
 20. Picso AI
 21. Prodia
 22. Imagen
 23. OpenArt AI
 24. Images AI
 25. Night Cafe
 26. Instant Art
 27. Pixray
 28. Stable Horde
 29. Hotpot AI
 30. Nvidia Canvas
 31. Runway 
 32. Artimator
 33. DreamStudio AI
 34. Dream by Wombo
 35. Adobe Firefly
 36. Bing Image Generator
 37. Playground AI
 38. Simplified
 39. Clipdrop AI
 40. CF Spark Art
 41. Photosanic
 42. Stable Diffusion
 43. PicsArt
 44. Dezgo AI
 45. Big SleepAI
 46. Wonder AI
 47. Neural Love AI
 48. Styledrop AI
 49. Leonardo AI
 50. Arfy AI
This website uses cookies to improve your web experience.
Начало