Skip links

Adobe научи приложението Express да генерира изображения и видео по текстови заявки

Adobe добави инструментите на генеративния изкуствен интелект Firefly към приложението Express за бързо създаване на плакати, листовки, видеоклипове и други графични материали. Сега програмата може да генерира изображения и визуални ефекти въз основа на текстови заявки и подсказки.

Днешното представяне идва само две седмици, след като Adobe интегрира Firefly и във Photoshop. Компанията нарече Adobe Express приложение за създаване на съдържание “всичко в едно“. Програмата разполага с каталог от над 20 000 графики и шрифтове, които могат да бъдат персонализирани с помощта на генеративен ИИ. При нужда от текст върху изображение, ефектът ще бъде взет от набора от данни на Adobe Stock.

Новата версия на Adobe Express има възможност за редактиране на видеоклипове, което ще бъде удобно за потребителите на TikTok или Instagram Reels, както и функции за импорт, редактиране и експортиране на PDF-файлове. Според Говинд Балакришнан (Govind Balakrishnan), старши вицепрезидент на Adobe Creative Cloud, компанията след два до три месеца планира да добави и нови функции от бета-версията на настолното приложение Adobe Express към мобилната версия.

При представянето базовата версия на приложението ще има праг на генерираното съдържание, който към момента не е определен. Ще има и възможност за абониране за премиум-версията на Adobe Express, която ще предлага повече шаблони за избор от безплатната версия. Абонаментите ще започват от $9,99 на месец.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало