Skip links

Apple анонсира нов MacBook Air с 15,3-инчов дисплей

Apple представи нов 15,3-инчов MacBook Air на своята Световна конференция за разработчици за тази година, която започна преди броени минути. Дебелината на новия модел е 11,5 милиметра, което според Apple го прави най-тънкия 15-инчов лаптоп в света. Той има 2 USB-C Thunderbolt порта, MagSafe конектор за зареждане и 3,5 милиметров жак за слушалки. Неговият 15,3-инчов екран има 500 нита яркост, уеб-камера с резолюция 1080p и 18 часа живот на батерията. Той ще се предлага с M2 чипа на Apple.

Той ще се предлага в същите 4 цвята като по-малкия Air: Midnight, Space Gray, Starlight и Silver, а цената му започва от 1299 долара в САЩ.

Apple твърди, че новият Air ще бъде до 12 пъти по-бърз от най-бързите модели MacBook Air с процесор Intel и ще издържа до 18 часа на батерия. Твърди се, че той е с 25% по-ярък, 40% по-тънък, 2 пъти по-бърз и с половин килограм по-лек от „най-продавания 15-инчов лаптоп с Intel Core i7“ със своето тегло от само 1,49 килограма.

Подобно на предишните модели MacBook Air, новият 15-инчов лаптоп ще бъде без вентилатори. Сега той ще работи под macOS Ventura, последвана от macOS Sonoma, когато тя се появи тази есен.

Новият лаптоп е от среден клас за Apple, който досега имаше доста голяма ценова разлика между 13-инчовите си MacBook и по-професионално настроените модели на премиум цени. 15-инчовият Air вероятно ще обслужва аудитория, която иска голям екран, но не се нуждае от допълнителната изчислителна мощ (и цена) на 14 и 16-инчовите Pro модели.

15-инчовият размер може да послужи и като удобен междинен вариант между настоящите 14-инчови и 16-инчови Pro предложения на Apple. Феновете на macOS не са имали 15-инчова опция от няколко години. Често се смята, че 14-инчовият екран е твърде малък, за да се използват удобно някои творчески програми, докато 16-инчовият Pro може да се окаже твърде тежък за пренасяне заедно с периферни устройства. Олекотеният 15-инчов модел може да намери място сред потребителите, които през последните няколко години се колебаеха между двата варианта.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало