Skip links

Apple, Google и Microsoft изразиха готовност да разширят присъствието си в Казахстан

Американските технологични гиганти Apple, Google и Microsoft са готови да разширят присъствието си в Казахстан, пише Интерфакс, позовавайки се на прес-службата Kazakh Invest. Това заявиха представители на компаниите на инвестиционна кръгла маса с най-големите американски компании в Астана, която беше председателствана от министъра на националната икономика на Казахстан Алибек Куантиров.

Според прессъобщението, Google се интересува от разширяване на сътрудничеството си с Казахстан „с оглед на напускане на руския пазар и преформатиране на дейностите към казахстанския пазар“. И Microsoft има планове да създаде мултирегионален център в Казахстан, обхващащ страните от Централна Азия, Азербайджан, Армения, Грузия, Монголия и Пакистан, както и да обучава ИТ-специалисти за разширяване на казахстанския цифров експорт.

От своя страна, Boeing предлага обучение на персонал в Казахстан с цел създаване на квалифицирана работна сила в авиационната индустрия.

Кръглата маса събра повече от 100 представители на държавни агенции и бизнеса от двете страни, включително над 20 големи американски компании като Apple, Microsoft, The Boeing Company, Chevron, The Coca-Cola Company, EPAM Systems, ExxonMobil, Google, General Electrics, Mastercard, Valmont Industries, Baker Hughes, Citibank и др.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало