Skip links

Apple пусна SDK инструментите за разработка на приложения за visionOS

Разработчиците, които искат да създават приложения за Apple Vision Pro, вече могат да започнат работа, тъй като Apple току-що пусна комплекта за разработка на софтуер (SDK) за visionOS. Компанията също така заяви, че разработчиците ще могат да кандидатстват за да тестове върху реален хардуер.

Коментирайки пускането на новия SDK, Сюзън Прескот, вицепрезидент на Apple за връзките с разработчиците по света заяви:

„Като се възползват от пространството около потребителя, пространствените изчисления разкриват нови възможности за нашите разработчици и им дават възможност да измислят нови начини да помогнат на потребителите да се свързват, да бъдат продуктивни и да се наслаждават на нови видове забавления. Нямаме търпение да видим какво ще измисли нашата общност от разработчици.“

Тези, които решат да започнат да създават приложения за VR хедсета на Apple ще могат да използват същите инструменти, които са им познати досега, включително Xcode, SwiftUI, RealityKit, ARKit и TestFlight. Xcode идва с нов инструмент, наречен Reality Composer Pro, който ви позволява да преглеждате и подготвяте 3D модели, анимации, изображения и звуци, така че да са оптимизирани за Apple Vision Pro.

Подобни инструменти могат да се използват за разработване на нови приложения за Vision Pro или за адаптиране на вече съществуващи приложения за iPhone или iPad, които да могат да се възпроизвеждат като прозорци в интерфейса на Vision Pro.

Компанията заяви, че разработчиците, които са създавали 3D приложения и игри с Unity ще могат да пренесат своите творения на visionOS от следващия месец, за да се възползват напълно от възможностите на Apple Vision Pro. Apple заяви, че някои разработчици са направили предварителен преглед на SDK и API-то на visionOS и са развълнувани от потенциала на платформата и от това как тя ще им позволи да създават изцяло нови изживявания с приложения за своите потребители.

И накрая, през следващия месец в Купертино, Лондон, Мюнхен, Шанхай, Сингапур и Токио ще се появят лаборатории за разработчици, които ще позволят на разработчиците да изпробват своите приложения върху Vision Pro. Ако се сблъскате с някакви технически проблеми, инженерите на Apple ще бъдат на разположение, за да ви помогнат.

За да научите повече за разработката за VisionOS, посетете специалната уебстраница на Apple, а ако искате да изтеглите инструментите, натиснете бутона „Download SDK“ и влезте в профила си на разработчик, за да го направите. През следващия месец разработчиците ще могат да кандидатстват за хардуер и там.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало