Skip links

Ark Investment на Кати Ууд купи акции на Coinbase за над 21 милиона долара

Ark Investment Management (ARK) на Кати Ууд, вторият по големина акционер в Coinbase Global (COIN), отново инвестира в крипто компанията, след като Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) заведе дело срещу единствената публично търгувана крипто борса, което доведе до срив на цените на нейните акции.

ARK купи 419 324 броя акции на Coinbase на стойност около 21,6 милиона долара въз основа на тяхната цена от 51,61 долара при затварянето на пазарите във вторник. Покупката беше разделена между борсово търгуваните фондове на ARK Innovation ETF (NYSE:ARKK), Next Generation Internet ETF (NYSE:ARKW) и Fintech Innovation ETF (NYSE:ARKF). По този начин общият брой на притежаваните от инвестиционната компания на Кати Ууд дялове на Coinbase нарасна до 11,44 милиона, оценени на около 590 милиона долара.

Акциите на крипто борсата паднаха с над 12% в последните часове на търговската сесия в САЩ във вторник. Цената на COIN все още е с над 50% по-висока спрямо нивото си от началото на годината.

SEC съди Coinbase по обвинения в нарушаване на федералния закон за търговия с ценни книжа, а ден по-рано регулаторът заведе подобно дело и срещу Binance. Според Комисията по ценни книжа и борси, компанията на Брайън Армстронг е оперирала едновременно като брокер, борса и клирингова агенция, без да е била регистрирана като такава.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало