Skip links

Бенчмаркът Master Lu представи рейтинга на най-стабилните смартфони

В новия рейтинг са включени предимно телефони, базирани на чиповете на Qualcomm, но могат да бъдат открити и нови смартфони с процесорите на MediaTek.

Разработчиците на популярния китайски бенчмарк Master Lu представиха рейтинга на смартфоните, като оцениха плавността на тяхната работа след продължителна стандартна употреба без рестартиране. За тази цел експертите са симулирали различни дейности, които обикновените потребители извършват през деня – сред тях са записването и изтриването на файлове през определени интервали, както и инсталирането и деинсталирането на най-различни приложения (общо около 150 популярни и нишови приложения).

Специално се подчертава, че всички тестове са проведени при строг контрол – при една и съща стайна температура и без външна намеса. Екипът е измервал различните показатели за производителност, включително скоростта на инсталиране на приложения, студеното стартиране на програми от трети страни, изчистването на фоновите процеси и др.

В крайна сметка в челната петица са включени само модели с чиповете на Qualcomm (вижте изображенията по-горе за пълната класация):

 1. OPPO Find X6 Pro — 14 268,44 точки
  (Snapdragon 8 Gen 2)
 2. Xiaomi 13 — 14 125 точки
  (Snapdragon 8 Gen 2)
 3. OPPO Reno10 Pro+ — 14 054,92 точки
  (Snapdragon 8+ Gen 1)
 4. iQOO 11 Pro — 13 946,17 точки
  (Snapdragon 8 Gen 2)
 5. vivo X90 Pro+ — 13 774,89 точки
  (Snapdragon 8 Gen 2)


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало