Skip links

BioWare с коментар за ситуацията около Star Wars: The Old Republic

По-рано този месец ви съобщихме новината за решението на BioWare да прехвърли развитието на Star Wars: The Old Republic на друго студио. Планът на студиото предизвика и логични страхове относно бъдещето на обичаната от мнозина игра. Дали BioWare не са решили да изоставят играта? Именно появилите се опасения провокираха компанията да публикува на сайта си специално съобщение, свързано с това.

„Както вече споменах преди, ние работим активно върху плановете за бъдещето, което включва още истории и инициативи по модернизация на играта. Направихме ъпгрейда до х64-битови архитектури и работим по преместването на сървърите към облака, като това, което следва е още съдържание и технически обновления“, успокоява ситуацията директорът на играта Кийт Каниг. Той допълва, че настоящето им действие ще позволи още по-голяма творческа свобода макар че не уточнява в какво точно ще се състои това. Сайтът, поддръжката, формите си остават, нищо няма да се промени така че някой да съжалява за парите си.

„Знам, че когато нещо подобно обикновено се случва настъпват чувства на обреченост и съмнения. Това не е началото на края, това е наистина ново начало за нас“, завършва Каниг.

Част от страховете, че това може да е „началото на края“ за Star Wars: The Old Republic са провокирани от това, което предстои пред BioWare в краткосрочен и средносрочен план. На чертожната маса са не една, а две големи игри, които те анонсираха в последните години – нов Mass Effect и нов Dragon Age. Това със сигурност ще изисква огромни инвестиции на ресурси и човешки труд, а Star Wars: The Old Republic е просто една игра на 13 години.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало