Skip links

Бивши служители на Funcom и Bohemia Interactive обявиха новосформираното си студио

Разработчици, работили в компании, като Lockwood Publishing, Funcom, and Bohemia Interactive обявиха откриването на своето общо студио Red Rover Interactive, предава Game Developer.

Самият старт на студиото е бил през февруари, но тези дни то беше открито официално, като офисите му ще са разположени в норвежката столица Осло и в британския Нюкясъл. Red Rover Interactive започва с капитал от $5 000 000, който е осигурен чрез външни инвеститори от различни страни.

Изпълнителен директор на Red Rover Interactive ще е Фред Ричардсън, а главен оперативен ръководител – Джо Стивънс. Двамата са били колеги както в Ubisoft Reflections (Just Dance, The Crew, Driver), така и във Funcom, а впоследствие и в Lockwood Publishing. Директор по дизайна е Марек Зилай от Bohemia Interactive (ArmA), технически директор – Дениъл Ратцър (Funcom), а Себастиян Цимерман, който изпълнява ролята на художествен директор е бивш служител на Crytek. Целият екип на студиото наброява към момента едва 20 души.

Първият проект на студиото ще е мултиплейърно заглавие, което според думите на Red Rover ще „катапултира сървайвъл жанра в съвсем нова посока“, като целта им е да създадат най-иновативните и ангажиращи мултиплейърни преживявания на пазара.

„Вярваме, че мултиплейърните взаимодействия са далеч по-силни от тези при PVE“, обяснява Ричардсън. Чрез колективния опит, допълва той, надеждите на студиото са да създадат нещо, което ще отправи жанра в съвсем нова посока.

Game Developer коментират, че няколко от водещите имена в Red Rover имат вече сериозен опит в мултиплейърните игри – ArmA е такова заглавие, както и игрите от света на Conan и Dune, по които работят от години Funcom.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало