Skip links

Брайън Армстронг смята, че бъдещето на Coinbase е да се превърне в „супер приложение“

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг изглежда не е обезпокоен от заведеното наскоро съдебно дело от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ срещу компанията, тъй като по време на крипто конференция в Ню Йорк, организирана от Financial Times, той сподели своята мащабна визия за нейното бъдеще. Армстронг предвижда, че платформата на Coinbase, която в момента работи като централизирана крипто борса, в крайна сметка ще се превърне в „супер приложение“, което ще помогне за развитието на Web3 икономиката:

„Хората в Азия от известно време използват приложения, които облекчават различни аспекти от тяхното ежедневие. В такъв случай мисля, че в Coinbase бихме искали да превърнем нашата платформа в такова супер приложение, но всичко да се основава на децентрализирани протоколи.“, заяви Армстронг, добавяйки, че то ще се използва не само за трансфер на пари и активи, но и за социално взаимодействие.

Терминът „супер приложение“ се използва за Web2 приложения, като например WeChat на Tencent, които предоставят на потребителите широк набор от функционалности, включително изпращане на съобщения, видео разговори, финансови услуги и дори запазване на час за преглед при лекар. „Децентрализираните приложения“ (dapp) са мобилни приложения като всички останали, но с разликата, че са базирани на блокчейн технологията, чрез която могат да предлагат услуги от типа „peer-to-peer“, оставяйки данните на потребителите извън обсега на големите организации и компании.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало