Skip links

Браузърът DuckDuckGo със защита от проследяване и реклами стана достъпен в Windows

Потребителите на Windows, които търсят повече поверителност, докато сърфират в мрежата, могат да изпробват новия браузър DuckDuckGo. Миналата година DuckDuckGo, най-известен със своята търсачка, пусна уеб-браузър, фокусиран върху поверителността за macOS базираните системи. Днес същият браузър е наличен в бета-версия за потребителите на Windows.

От останалите браузъри, DuckDuckGo се отличава по това, че по подразбиране не събира или прехвърля потребителски данни на трети страни. Разработчикът съобщава, че браузърът използва около 60% по-малко трафик в сравнение с Google Chrome. Когато влезете в който и да е сайт, DuckDuckGo ще блокира проследяването на геолокацията, ще криптира по-голямата част от вашия трафик, ще деактивира всички услуги за проследяване и ще скрие натрапчивите реклами, както и празни пространства на страниците на сайтовете, където преди това са били разположени банерни реклами. Освен това има вграден мениджър на пароли. В бъдеще към браузъра DuckDuckGo ще бъде добавена и поддръжка на различни разширения.

Браузърът е с вграден Duck Player, който ви позволява да гледате YouTube без реклами. Преди да започне възпроизвеждането, той ще “изреже“ видеото от сайта и ще го вгради в своята страница без тракери и реклами. Сред другите функции е предвидена възможността за изтриване на историята с едно щракване на бутон. Потребителят може още да скрие истинския си имейл-адрес с помощта на заместителя @duck.com.

Всеки с Windows 10 от май 2020 г. или по-нова версия може да изпробва бета-версията на браузъра DuckDuckGo.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало