Skip links

Cablemod: От десетките хиляди продадени 12VHPWR захранващи кабели по поръчка, само 20 са имали проблеми

На фона на зачестилите оплаквания от разтапящи се захранващи конектори 12+4 пина от типа 12VHPWR на графичните карти GeForce RTX от серия 40, производителят на персонализирани захранващи кабели Cablemod сподели наблюденията си в Reddit.

Представител на компанията заяви, че откакто е започнала да продава персонализирани захранващи кабели с новия захранващ конектор 12VHPWR през март тази година, Cablemod е продала „десетки хиляди“ кабели по новия стандарт. Въпреки това броят на оплакванията за изгорели конектори оттогава насам е само около 20. С други думи, по-малко от 1% от общия брой продадени захранващи кабели са имали проблеми. Интересно е да се отбележи, че няколко собственици на захранващи кабели Cablemod са съобщили за стопени конектори в темата за коментари на тази тема, но представителите на отдела за обслужване на клиенти на производителя вече се занимават с тези проблеми.

Според Cablemod основната причина за повредата на захранващия кабел 12VHPWR, поне в наблюдаваните случаи, се оказва неправилното свързване на конектора 12VHPWR в захранващия куплунг на графичната карта.

До същите заключения стигна и NVIDIA, която проведе собствено разследване през ноември 2022 г. Както показва практиката, потребителите могат да се сблъскат с проблеми дори при на пръв поглед обикновеното включване на захранващия кабел. Собствениците на видеокарти GeForce RTX 40 в темата на форума се оплакват, че новият конектор 12VHPWR има крайно неудобен дизайн. Малкият му размер затруднява свързването, а заключващият механизъм невинаги държи конектора стабилно в гнездото.

Cablemod от своя страна продава свои собствени кабели, при които този проблем на практика не се проявява.


source

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето уеб изживяване.
Начало
Виж
Плъзни