Skip links

Cablemod: От десетките хиляди продадени 12VHPWR захранващи кабели по поръчка, само 20 са имали проблеми

На фона на зачестилите оплаквания от разтапящи се захранващи конектори 12+4 пина от типа 12VHPWR на графичните карти GeForce RTX от серия 40, производителят на персонализирани захранващи кабели Cablemod сподели наблюденията си в Reddit.

Представител на компанията заяви, че откакто е започнала да продава персонализирани захранващи кабели с новия захранващ конектор 12VHPWR през март тази година, Cablemod е продала „десетки хиляди“ кабели по новия стандарт. Въпреки това броят на оплакванията за изгорели конектори оттогава насам е само около 20. С други думи, по-малко от 1% от общия брой продадени захранващи кабели са имали проблеми. Интересно е да се отбележи, че няколко собственици на захранващи кабели Cablemod са съобщили за стопени конектори в темата за коментари на тази тема, но представителите на отдела за обслужване на клиенти на производителя вече се занимават с тези проблеми.

Според Cablemod основната причина за повредата на захранващия кабел 12VHPWR, поне в наблюдаваните случаи, се оказва неправилното свързване на конектора 12VHPWR в захранващия куплунг на графичната карта.

До същите заключения стигна и NVIDIA, която проведе собствено разследване през ноември 2022 г. Както показва практиката, потребителите могат да се сблъскат с проблеми дори при на пръв поглед обикновеното включване на захранващия кабел. Собствениците на видеокарти GeForce RTX 40 в темата на форума се оплакват, че новият конектор 12VHPWR има крайно неудобен дизайн. Малкият му размер затруднява свързването, а заключващият механизъм невинаги държи конектора стабилно в гнездото.

Cablemod от своя страна продава свои собствени кабели, при които този проблем на практика не се проявява.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало