Skip links

Цената на акциите на Apple достигна рекорд, капитализацията на компанията доближи $3 трлн

Реакцията на фондовия пазар след последните анонси на нови продукти от страна на Apple беше малко разтеглена във времето, но акциите на компанията приключиха търговията в понеделник на нов максимум от януари миналата година. От началото на тази година цената се е повишила с повече от 46%, което е доста над динамиката на индекса Nasdaq 100, който се повиши с 35%.

Дори и без анонса на очилата с добавена реалност Vision Pro, покупката на акции на Apple тази година се смяташе от много инвеститори за безопасна инвестиция, тъй като компанията успя да генерира ръст на приходите в някои области по време на кризата и да съхрани изплащанията към акционерите. Намеренията на Apple да разшири търговската си мрежа също добави увереност в инвеститорите относно бъдещето. Според представители на Phoenix Financial Services, феноменът на Apple се състои в способността на инвеститорите да печелят от акциите на компанията, независимо от динамиката на фондовия пазар и макроикономическите показатели.

Вчерашното покачване на цената на акциите на Apple с 1,6% до 183,79 долара за акция подкрепи останалата част от пазара, тъй като тези ценни книжа имат дял от 7,5% в индекса S&P 500. В момента капитализацията на компанията достига 2,89 трилиона долара и не остава много до психологически важната граница от 3 трилиона долара. Въпреки че анонса на очилата Vision Pro не впечатли наблюдателите, експертите са убедени, че пускането им на пазара ще бъде важен тласък за развитието на целия технологичен сектор за добавена реалност, формирайки друг важен източник на приходи за компанията.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало