Skip links

Централната банка на Испания разреши на Crypto.com да предлага услугите си в страната

Базираната в Сингапур крипто платформа Crypto.com получи одобрение на молбата си до Централната банка на Испания за регистрация като доставчик на услуги за търговия с виртуални активи в страната. Лицензът ще позволи на популярната крипто борса да предлага услугите си на клиенти в иберийската държава, която наскоро започна да възприема положителен подход към сектора.

От Crypto.com трябваше да въведат фирмените си стандарти и политики в съответствие с Директивата за борба с прането на пари на Европейския съюз и да предоставят гаранции, че ще се придържат към останалите закони, касаещи извършването на финансови престъпления, преди да получат одобрение. Това постижение за компанията идва едва няколко седмици след придобиването на подобен лиценз от Службата по парична политика на Сингапур. Крис Марсалек, главен изпълнителен директор на Crypto.com, определи навлизането на платформата на испанския крипто пазар като „доказателство за нейния ангажимент към спазването на законите и регулаторните норми на всяка една страна по света“:

„Очакваме с нетърпение да продължим да работим с Централната банка на Испания и да пуснем нашите продукти и услуги на местния пазар, предоставяйки на потребителите напълно сигурно и безопасно изживяване.“

Така от Crypto.com вече могат да се похвалят, че дейността им е изцяло приведена в съответствие с регулаторните норми в почти една дузина държави. Освен в Испания и Сингапур, компанията разполага с лицензи и във Франция, Обединеното кралство, Дубай (ОАЕ), Южна Корея, Австралия, Италия, Гърция, Каймановите острови и е на прага да получи одобрението и на Комисията по ценни книжа на Канада.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало