Skip links

Faraday Future пуска на пазара следващото си поколение електрически хиперавтомобил с мощност 1050 к.с.

Базираната в Калифорния компания Faraday Future представи новото си поколение електрически хиперавтомобил FF 91, което има за цел да предефинира категорията и стандарта на интелигентните електромобили. Обявяването на FF 91 2.0 идва цели 6 години след пускането на предишната версия. Като част от въвеждането на пазара, компанията е определила цената на лимитираната серия FF 91 2.0 Futurist Alliance на 309 000 долара, като общо 300 бройки ще бъдат на разположение за продажба. Faraday Future пусна на пазара и обикновения си модел FF 91 2.0 Futurist, въпреки че цените за него не са обявени.

Компанията пусна на пазара и своята мобилна екосистема – „FF aiHypercar+“, който ще се предлага с годишен абонамент на цена от 14 900 долара в САЩ и Китай.

„Продуктите обхващащи мобилната екосистема на FF обхващат софтуер, интернет, автомобилни услуги, персонализирани алгоритми с изкуствен интелект и дори специални хардуерни версии, съобразени с конкретните нужди на потребителите.“

се казва в изявление на автомобилният производител

По-мощно и по-безопасно предложение

Новото поколение FF 91 2.0 Futurist Alliance предлага конфигурация с три електромотора с комбинирана мощност от 1050 конски сили и 1977 нютонметра въртящ момент, като и двете стойности са водещи в класа си и като цяло в индустрията. Батерийният пакет е най-големият в сегмента, с капацитет 142KWh, който предлага сертифициран от EPA пробег от 613 километра.

Новото поколение FF 91 ускорява 0 до 96 км/ч за 2,2 секунди, а съотношението ускорение/тегло е 0,78, което надминава показателите на електрическите му конкуренти. FF 91 2.0 предлага и просторен салон, като междуосието му е 320 сантиметра, а габаритните му размери са 525 сантиметра дължина, 228,3 сантиметра широчина и 159,8 сантиметра височина.

FF 91 разполага със безопасна зона на смачкване при страничен удар благодарение на своята „канална структура на каросерията“. Според компанията тази структура осигурява най-голямата в класа си зона на смачкване на батерията, тъй като тя е вградена в алуминиевата каросерия, а конструкцията има за цел да постигне компромис между „оптималната защита на пътниците и защитата на високоволтововата батерия“. Автомобилът е преминал и всички изисквания на Федералния стандарт за безопасност на моторните превозни средства (FMVSS) и краш тестове.

Технология от следващо поколение, задвижвана от изкуствен интелект

Технологична архитектура от следващо поколение, задвижвана от – FF aiHyper 6×4 Architecture 2.0 също беше пусната от Faraday Future. Новата операционна система ще се отличава с вертикална интеграция и на шестте технологични платформи и четирите технологични системи на FF.

За да се постигне максимално добра интеграция и да се увеличи производителността, FF интегрира няколко платформени компонента на системно ниво. Технологията на платформата дава възможност на системните технологии, а интеграцията с изкуствен интелект води до предимства за потребителите. „С алгоритмите на ИИ + двигателите на ИИ + и услугите на ИИ, FF е проектирала цялостна интеграция на възможностите на ИИ, реализирайки изцяло интеграция на ИИ в платформите и системите си.“


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало