Skip links

Forza Motorsport 2023 може да се окаже последната част от дългогодишната поредица

По време на Xbox Showcase в неделя, Turn 10 Studios, разработчикът на Forza Motorsport пусна трейлър на следващата част от поредицата, което се закани да направи още през януари. Поредицата е на почти 20 години и студиото пускаше нова версия на всеки 2 години до Forza Motorsport 7 през 2017 година, така че феновете трябва да са щастливи, че 6-годишното чакане за Forza Motorsport 2023 почти приключи.

За съжаление, по време на интервюто след края на шоуто, генералният мениджър на Forza Дан Гринуолт разкри, че това може би е последната игра от поредицата Forza Motorsport, която не трябва да се бърка с линията Forza Horizon.

„По принцип не планираме продължение.“

каза Гринуолт

От Turn 10 решиха да не добавят цифрата 8 след заглавието на играта, за да споделят заглавието с първата игра от франчайза, която излезе за конзолата Xbox през 2005 година. Подобно на God of War (2005) и God of War (2018), може да възникне объркване, когато се говори за Forza Motorsport (2005) и (2023).

За неосведомените, Forza Motorsport е състезателен симулатор, подобно на Gran Turismo в който играчите се състезават на избрани писти, а Forza Horizon е аркаден състезателен симулатор с формат на отворен свят.

Въпреки че Гринуолт не навлезе в подробности защо това може да е последната игра от поредицата, причината вероятно е преминаването към моделa game-as-a-service, или игра като услуга. Forza 2023 ще се фокусира усилено върху онлайн мултиплейър елемента и сезонната доставка на съдържание – формат, който стана популярен при други игри като Fortnite, Dota 2 и двете последни версии на Diablo.

Този модел позволява на Turn 10 непрекъснато да предлага нови функции, писти, автомобили и събития, без да се налага да пуска нова игра на всеки 2 години. Тази конфигурация позволи на Fortnite да работи в продължение на 6 години, като сезоните са на интервал от 10 до 12 седмици. Blizzard също обеща ъпдейти на всеки 3 месеца за Diablo 4 и вече разработва първите два такива.

Докато Turn 10 се придържа към схема за монетизиране, която таксува само козметичните подобрения в играта, феновете не би трябвало да се притесняват прекалено. Значителните актуализации, които подобряват производителността за всички, би трябвало да поддържа играта в равностойно положение.

Ако искате да научите повече, разгледайте месечното издание на Forza за този месец (във видеото по-горе). Forza Motorsport 2023 излиза на 10 октомври за Xbox Series X|S, PC и Game Pass.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало