Skip links

Gigabyte се готви да пусне видеокартата GeForce RTX 4070 Ti AORUS WaterForce с воден блок

Ресурсът VideoCardz получи рендерите на планираните от Gigabyte видеокарти GeForce RTX 4070 Ti AORUS WaterForce Xtreme и AORUS WaterForce Xtreme WB, които използват течно охлаждане. Последният идва с воден блок и пълно покритие, който ще трябва да бъде включен в съществуващото охлаждане. Първият използва готов необслужван течен охладител.

Това не са първите графични карти с течно охлаждане в серията GeForce RTX 4000 на Gigabyte. По-рано компанията представи моделите RTX 4090 и RTX 4080 в линията AORUS WaterForce. Картите имат малки незначителни промени в дизайна, но запазват същия стил и основните отличителни черти на производителя. Новата графична карта AORUS WaterForce Xtreme, базирана на GPU AD104, има по-малък радиатор от по-старите модели – не 360 мм, а 240 мм.

При по-внимателно вглеждане се оказва, че охладителят на GeForce RTX 4070 Ti AORUS WaterForce Xtreme всъщност е заимстван от предшественика в лицето на RTX 30-серия. Кожухът е почти идентичен със серията RTX 3080, въпреки че има някои очевидни промени в печатната платка, като например 12+4 пиновия захранващ конектор. Моделите AORUS RTX 4070 Ti са оборудвани със стандартните конектори за монитора, за разлика от своите предшественици, които могат да се похвалят с допълнителни конектори за очила за виртуална реалност.

Към днешна дата Gigabyte все още не е публикувала цените, спецификациите или датата на пускане на картите GeForce RTX 4070 Ti AORUS WaterForce.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало