Skip links

Google пусна ИИ, който ще позволи оптимално разположение на рекламата върху неговите платформи

Google обяви пускането на две нови функции за рекламодателите, свързани с ИИ-автоматизацията. Става дума за оптималното разполагане на информацията от брандовете на различните платформи, собственост на технологичния гигант.

Напоследък изкуственият интелект доминира в информационното пространство, свързано с технологиите, и много ИТ-компании, включително и Google, са разработили чатботове, които могат да комуникират смислено с потребителите. Освен това AI ще се използва за обслужване на рекламодателите, които имат основен принос към приходите на компанията. Това беше обявено още през пролетта.

Новите инструменти на Google за рекламодателите използват технология за извършване на специализирани задачи в рекламните кампании. Една от функциите се нарича Demand Gen – ИИ ще се използва за поставяне на фото и видео материали на рекламодателя в няколко сайта на компанията, включително Gmail, YouTube и Shorts – точно където този или онзи тип материал ще изглежда най-добре.

Благодарение на изкуствения интелект, рекламодателите вече не трябва да мислят къде да разположат съдържанието си, за да създадат най-добро впечатление и максимално въздействие.

Втората нова функция ще бъде използването на AI за намиране на сайт с най-много импресии на видеореклами. Предварителното тестване на Video View показа, че инструментът ви позволява да увеличите броя на гледанията на рекламни видеоклипове с 40%.

Очаква се използването на AI да позволи на рекламодателите да не обръщат много внимание на малките неща като дизайн на съдържанието и да се концентрират върху маркетинговата си стратегия.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало