Skip links

Google ще използва модели за машинно обучение, за да ускори търсенето в Gmail

Представен през 2004 година, Gmail предостави на потребителите по-стабилна алтернатива на досегашните уеб базирани услуги за електронна поща като Yahoo и Hotmail. Днес Gmail е една от най-използваните услуги за електронна поща в света, като на него се падат над 27 % от всички отворени имейли и над 330 милиарда изпратени имейла за всеки ден. Това са много имейли, които трябва да се пресеят и това е точно този вид проблем, който Google иска да ви помогне да преодолеете чрез силата на машинното обучение.

Милиони потребители по света разчитат на Gmail като на основна услуга за електронна поща и не е тайна, че огромният брой имейли, изпращани и получавани ежедневно може да превърне поддържането на чиста и подредена входяща поща в нещо повече от мечта. Помощта за това обаче е на път, според екипа на Google Workspace Updates, който подробно описва усилията на Gmail да включи модели за машинно обучение, за да подобри търсенето.

В публикацията в блога на компанията се посочва, че Google въвежда функция, която ще използва най-новите технологии за машинно обучение, за да предоставя по-точни резултати от търсенето в Gmail. Тази технология има за цел да осигури по-целенасочен и прецизен набор от резултати.

След като подобрението влезе в сила, потребителите на Gmail, които започват търсене ще бъдат автоматично подпомагани от новоинтегрираните модели за машинно обучение на Google. Тези модели ще вземат предвид термините за търсене на потребителя и последните му имейли, за да предоставят по-подходящи резултати, които отговарят на заявката за търсене на потребителя. В публикацията в блога се посочва, че резултатите, подпомагани от изкуствения интелект, ще бъдат представени в горната част на резултатите в специален раздел, следван от всички други обикновено връщани резултати, подредени по актуалност.

Нововъведението се разпространява чрез циклите за бързо и планирано въвеждане на Google от 2 юни 2023 година. Не са необходими някакви допълнителни действия или конфигурации.

„Бързото въвеждане“ представлява интеграция на нови функции, достъпни за потребителите веднага след въвеждането им от Google, без период на оценяване и с незабавна наличност. „Планираното въвеждане“ от своя страна забавя пускането на нови функции, така че администраторите да имат време да обучат персонала или да подготвят организацията си за предстоящата промяна.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало