Skip links

Google в сътрудничество с Mayo Clinic създадоха чатбот за анализ на клиентски данни

Mayo Clinic тества нова услуга, наречена Enterprise Search, която беше представена във вторник, 6 юни. Този инструмент позволява на клиентите да създават свои собствени чатботове, използвайки технологията на Google за търсене на информация в големи количества вътрешни данни.

В здравеопазването това означава, че здравните специалисти ще могат по-бързо и лесно да интерпретират данните като медицинска история на пациента, снимки, геномни или лабораторни тестове, дори ако информацията се съхранява в различни формати и местоположения.

Mayo Clinic през следващите месеци ще тества различни сценарии за използване на този инструмент за търсене. Той вече е бил полезен при решаването на административни задачи, които често причиняват професионално прегаряне при здравните служители, каза главният технолог на Mayo Clinic Виш Анантраман.

Например, ако лекар се нуждае от информация за група жени на възраст между 45 и 55 години, включително и техните мамографии и медицински досиета, той ще може да въведе заявката в инструмента за търсене, вместо да търси всеки елемент поотделно.

Здравеопазването е особено предизвикателна област за AI, тъй като има по-голям риск от грешки или невярна информация, когато AI-моделите измислят съдържанието от нулата.

Ашима Гупта, глобален директор на здравната стратегия и решения в Google Cloud, отбеляза, че Google се отнася към базирания на генеративен изкуствен интелект Enterprise Search с приоритет към сигурността.

Искаме да бъдем много внимателни и отговорни при използването на изкуствен интелект в корпоративната среда, особено в здравната индустрия„ — казва Ашима Гупта.

От Google твърдят, че неговият подход към поверителността гарантира, че клиентите контролират своите данни, а новата услуга отговаря на изискванията на Закона за преносимостта и отчетността на здравното осигуряване.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало