Skip links

Google въвежда нови функции за достъпност и сътрудничество за класни стаи

Google представи нови функции за достъпност и обучение във вторник на изложението на Международното общество за технологии в образованието (ISTE). Тези функции включват разширяване на режима на четене, сдвояване с преводач на жестомимичен език в Google Meet и предложения за въпроси, задвижвани от AI в клас.

Компанията експериментира с инструменти, базирани на AI, в своите потребителски продукти като Търсене, Gmail и Таблици. Сега Google въвежда въпроси, задвижвани от AI, към задача, която се върти около видеоклип в YouTube. Учителите могат да добавят свои собствени въпроси или също да променят предложения, задвижвани от AI. В момента компанията приема заявления за изпробване на това на английски с поддръжка за испански, португалски, японски и малайски.

Изображения:  Google

През март Google въведе режим на четене в страничен панел, който премахва елементи като видеоклипове и изображения от страницата и помага на потребителите да се фокусират върху текста. По това време функцията беше достъпна само за браузъри Chrome на ChromeOS. Google обяви във вторник, че скоро идва за всички потребители на Chrome.

Освен това компанията каза, че потребителите на екранни четци ще могат да конвертират изображения в текст за PDF файлове с помощта на браузъри Chrome на Chromebook. Функцията обаче вероятно няма да позволи на потребителите да копират текста от тези PDF файлове.

Изображение: Google

Google каза, че също така е въвел нови шрифтове, за да улесни четенето на арабски, кирилски и латински системи. Тези шрифтове са оптически променливи – това означава, че шрифтът има адаптивен дизайн за различни размери за подобряване на четливостта.

Гигантът за търсене представи нова функция за сдвояване на плочки и за Google Meet. Когато тази функция е активирана, тя подчертава и двете плочки, когато един от участниците говори. Това улеснява свързването на жестомимичен преводач към говорещия.

Google Meet също получава някои функции като поддръжка за анкети и въпроси и отговори по време на поток на живо за класни стаи с абонаменти „Teaching and Learning Upgrade“ или „Education Plus“.

Компанията предлага Workspace за образование безплатно, но за функции като разширена сигурност, обучение, управление на устройства и анализи, тя предлага стандартното ниво за $3 на ученик на година и ниво Plus за $5 на ученик на година.

 

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало