Skip links

Google възнамерява да организира производството на смартфоните Pixel в Индия

Google търси партньори в Индия за организацията на сглобяването на смартфоните Pixel, използвайки стратегията на Apple за диверсификация на производството на своите устройства извън Китай. Според Bloomberg, позовавайки се на информирани източници, Google е започнал преговори по този въпрос с редица местни компании, включително Lava International и Dixon Technologies India, както и с индийското подразделение Foxconn Technology Group Bharat FIH.

Според източника, сред топ-мениджърите на Google, които посетиха Индия този месец за разговори относно различните партньорства, беше Ана Коралес (Ana Corrales), главен оперативен директор на отдела за потребителско оборудване, и Маги Уей (Maggie Wei), старши директор по глобалните операции с продуктите.

Премиерът Нарендра Моди определи Индия като алтернатива на Китай в качеството на производствен център, тъй като все повече компании се стремят да намалят зависимостта си от Китай, поради търговската му война със Съединените щати, както и след ограниченията, наложени от Поднебесното кралство поради коронавируса.

Като част от стратегията, насочена към превръщането на Индия в един от водещите световни пазари за електроника, индийското правителство отделя значителни суми за стимулиране на производството. По-конкретно, Apple използва програмата за стимулиране, за да разшири снабдителната си база в Индия и да утрои местното производство на iPhone в стойностно изражение до над 7 милиарда долара през фискалната 2023 г., която завършва през март 2023 г.

Източници на Bloomberg смятат, че разполагането на производство в Индия може да помогне на Google да увеличи продажбите на Pixel и ако успее, може също да премести производството на друго оборудване в тази страна.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало