Skip links

Хауърд: Около десет процента са планетите в Starfield, на които ще има живот

Дали Starfield ще излезе и за платформата на PlayStation все още е рано да се каже, но с проведения от Microsoft и Bethesda Starfield Direct, броя на хората, които чакат играта със сигурност се е увеличил неимоверно. След като дълго време, както Bethesda, така и Microsoft не бяха словоохотливи относно играта, така и Starfield Direct промени това. От наскоро дадено от Тод Хауърд, директор на играта, интервю за Kinda Funny подкаста разбираме нещщо повече за планетите в Starfield.

Както вероятно знаете, Bethesda ще представи почти изцяло процедурно генерирани планети, което би трябвало да означава, че няма да видите една и съща среда на две планети. Поне на теория. Помним бомбастичните обещания на Шон Мърфи от Hello Games преди излизането на No Man’s Sky. Но едва на десетина процента от тези планети в Starfield ще има живот. И това е направено с конкретна причина, обяснява Хауърд. Той пояснява, че по-малкия брой планети, на които има живот в Starfield отразява „прекрасната пустота“ на вселената. Освен това, той пояснява, че няма как екипът да изработва ръчно всяка една планета.

Вместо това, ръчния труд е положен за отделни локации и специфични среди – градове и зони, свързани с мисиите в Starfield. Хауърд отбелязва, че от научна гледна точка, тези десет процента са нещо необичайно.

„Генерираме определени неща за вас да намерите на пустите планети, но ако погледнете една планета, това, което ще видите на нея… обичам цитата на Бъз Олдрин – „прекрасната пустота“, отговаря Хауърд.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало