Skip links

И Dropbox прегърнаха силата на изкуствения интелект

Може проучванията в областта на изкуствения интелект да датират от средата на миналия век, но едва преди броени месеци, когато OpenAI откриха достъпа на всички до ChatGPT, всички заговориха за чудото на изкуствения интелект. Компании от различен мащаб интегрират в услугите, които предоставят AI алгоритми, а инвеститорите отварят големите си портфейли и трескаво търсят къде да сложат парите си.

Последната голяма компания, която обяви, че интегрира изкуствен интелект в платформата си е Dropbox. Стартирала като облачно хранилище на данни за обикновени потребители и компании, днес Dropbox се използва активно за организация и сътрудничество на бизнеси и пълноценна работна платформа. Тези дни Dropbox представиха Dash, услуга, която улеснява търсенето и организирането на работата с лесен за използване интерфейс, обединявайки множеството платформи, които един служител ползва в работното си ежедневие.

Както обяснява и Дрю Хюстън, основател и изпълнителен директор на Dropbox, платформата използва отдавна изкуствен интелект за определени цели, но с Dash компанията прави еволюция, която ще улесни ползващите я още повече. Услугата е представяна като универсален начин за търсене, която обединява всички използвани инструменти и приложения, които човек ползва всеки ден. Dash позволява свързването към множество услуги и приложения, като Microsoft Outlook, Salesforce, Google Workplace и др. без да трябва да се напуска интерфейса на Dropbox.

Dropbox се възползва от силата на машинното обучение, като с времето тя се учи, развива и подобрява, пишат компанията. Dash идва с удобна за използване стартова страница, където ползващия може да намери различните връзки и приложения, които използва, да персонализира самата страница, следи развитието на общи проекти, вижда свои минали и т.н. Услугата предлага и функционалност, която те са нарекли Stacks. Stacks представляват специално подредени колекции, които организират съдържанието в списъци, така че ползващия я да може лесно да организира, запазва и намира връзки. Компанията сравнява тази функционалност със списъци с музика, като Dropbox казват, че Stacks осигурява начин за контекстуална организация на облачното съдържание.

„AI чатботовете, които плениха въображението ни са мощни услуги, но идват с големи ограничения. Когато зададете въпрос за вас самия, вашето съдържание или компанията ви, те не могат да ви предоставят отговор понеже нямат достъп до данните ви. Dropbox запълва този пропуск чрез създаването на персонализиран изкуствен интелект“, пише Хюстън в специално съобщение по повод появата на Dash.

Компанията обещава, че скоро Dash ще може да извлича информация от файловете на потребителите и данните на компанията им и да използва генеративен изкуствен интелект, като този, който задвижва ChatGPT, за да отговаря на въпроси относно съдържанието в тези файлове.

Заедно с Dash, Dropbox представиха и Dropbox AI. Проектът използва изкуствен интелект при предварителния преглед на файлове, за да поднесе в обобщен вид съдържанието на документ или видео файл по един бърз и лесен начин. По този начин на потребителите няма да се налага четенето на целия документ или видео. Освен това, ползващите технологията ще могат да задават конкретни въпроси и да получават отговори относно това съдържание. Предвижда се следващата стъпка в развитието на Dropbox AI да е възможността за обобщаване на информацията от цели папки.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало