Skip links

iOS 17 ще влоши живота на потребителите на Android – ето защо

Функционалността и ексклузивността на iMessage се изтъкват като една от основните причини, поради която феновете на Android преминават към iPhone, и изглежда, че iOS 17 ще увеличи още повече разликата между собствената услуга за съобщения на Apple и SMS-ите в Android.

На конференцията WWDC 2023, Apple разкри следващата си голяма софтуерна актуализация iOS 17, а сред 10-те най-добри функции, които ще се появят чрез нея в iPhone през септември са набор от ъпгрейди, свързани с iMessage, които значително ще влошат комуникацията с потребителите на iPhone и тези със смартфони с Android.

Както за пръв път беше забелязано от XDA Developers, бета версията на iOS 17 дава възможност на потребителите на iPhone да редактират съобщения, да отговарят в теми и да изпращат видеоклипове с високо качество в iMessage в групови чатове, съдържащи потребители на iPhone и потребители на Android, но тази подобрена функционалност може да остави втория лагер неспособен да разбере какво всъщност се случва.

Например, ако досега чатовете с iMessage преминаваха по подразбиране към традиционните SMS чатове, ако към разговора се присъедини потребител на Android, първата бета версия на iOS 17 позволява на потребителите на iPhone да запазят възможността да редактират текстове, дори ако в груповия чат има потребители на Android. Тези потребители на Android все още не могат да редактират текстове, но шокиращото е, че те също така не могат да виждат редакциите, направени от потребителите с iPhone, което означава, че и двете страни могат да видят различни съобщения в един и същ групов чат.

Очаква се Apple да действа добросъвестно и да отмени тази промяна в официалната версия на iOS 17 – правомощията за редактиране все още да са запазени за потребителите на iPhone, но редакциите да са видими за всички членове на груповият чат, въпреки че има вероятност компанията да постъпи като Google и умишлено да влоши живота на потребителите на конкурентната услуга за съобщения.

Докато в iOS 16 всички членове на груповия чат виждаха едни и същи компресирани файлове с изображения и видео, iOS 17 ще позволи на потребителите на iPhone да виждат некомпресирани (с по-високо качество) файлове с изображения и видео. Потребителите на Android ще останат със съществуващите ограничения за размера на файловете.

С други думи, iOS 17 ще подобри работата в груповите чатове за потребителите на iPhone, като направи функциите на iMessage достъпни в повече ситуации, промяна, която ще влоши работата в групови чатове за тези със смартфони с Android.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало