Skip links

iPad с порт USB-C вече получи поддръжка на външна уеб-камера

Най-новата бета-версия на iPadOS 17 на Apple добави поддръжка на различни USB уеб-камери, камери, свързани чрез устройства като Cam Link 4K на Elgato, и безогледални камери с режим на уеб-камера към таблетите на компанията. Тази функция обаче ще бъде налична само за iPad с USB-C порт.

Потребителят на Twitter Стивън Роблес (Stephen Robles) демонстрира поддръжката на USB уеб-камера на iPad и отбеляза, че в момента тя работи само във FaceTime, тъй като това е новият базов API в iPadOS 17. Функцията ще бъде особено полезна за приложенията от рода на Zoom или Microsoft Teams, за да могат да се използват външни USB камери и уеб-камери.

Друг потребител на Twitter, Брайън Вол (Brian Voll), откри, че картата за заснемане Elgato HD60S + може да се използва за поточно предаване на съдържание от игрова конзола или всяко устройство с HDMI порт при FaceTime позвъняване. Когато приложенията от рода на Twitch и YouTube получат поддръжка на функция за външни камера, това ще превърне iPad в мобилно устройство за стрийминг.

Основната уловка тук е, че подобна опция работи само с iPad, които имат USB-C порт. По време на презентация за разработчиците Apple потвърди, че всяка USB-камера ще работи на принципа plug-and-play. Компанията не предоставя никакви подробности относно съвместимостта, но се очаква устройствата с поддръжка на USB 3.0 и по-новите версии да работят според очакванията.

Подобно на iOS 17, бета-версията на iPadOS 17 в момента е достъпна за разработчиците, като публичната бета-версия ще се появи по-късно тази година.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало