Skip links

iPadOS 17 на Apple добавя персонализиран заключен екран и интерактивни уиджети

Apple представи предварителен преглед на iPadOS 17 на WWDC 2023 вчера. Новата актуализация на софтуера за таблетите на компанията ще има много от същите функции като iOS 17, включително няколко нови функции за съобщения (като например автоматична транскрипция на гласови бележки), разширени възможности на AirDrop и по-интелигентна автокорекция при въвеждане на текст.

iPad също така догонва iOS с възможността за персонализиране на заключения екран. Това ще работи по същия начин както в iPhone. Софтуерният вицепрезидент на Apple, Крейг Федериги показа и нови интерактивни уиджети, които могат да се поставят на началния екран. В iPadOS 17 ще пренесе и приложението „Здраве“. И накрая, iPad ще може да показва дейности в реално време точно както iOS.

Приложението „Бележки“ и възможностите за преглед на PDF файлове също ще получат внимание в предстоящата версия.

„Благодарение на новите модели за машинно обучение, iPadOS може да идентифицира полетата в PDF файла.“

каза Федериги

iPadOS 17 ще включва нови начини за организиране, редактиране и сътрудничество в реално време върху PDF файлове в приложението „Бележки“.

Миналия месец Apple пусна Final Cut Pro и Logic Pro за iPad, като най-накрая отговори на призивите на потребителите, които настояваха за наличието на тези професионални приложения за платформата, но въз основа на тази първоначална визуализация, iPadOS 17 може да остави „професионалните“ потребители разочаровани. Stage Manager, функция, предназначена да отключи по-голяма гъвкавост при мултитаскинга на iPad, се оказа неубедителна и понякога бъгава, откакто дебютира миналата година. Федериги спомена, че Stage Manager ще добави повече гъвкавост при оразмеряването и позиционирането на прозорците в iPadOS 17.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало