Skip links

Как Honda учи младите и неопитни шофьори да бъдат по-добри зад волана?

Приложението Honda Driver Coaching предоставя анализ на шофирането в реално време и полезни съвети за младите шофьори на Honda.

Honda обяви ново приложение за смартфони, наречено Honda Driver Coaching, което има за цел да насърчи безопасното шофиране и да подобри уменията на младите и неопитни шофьори.

Налично за изтегляне от Apple App Store, безплатното приложение предоставя анализ на шофирането в реално време (събиран от бордовия компютър на автомобила) и забавна игра, която добавя елемент на забавление към различните уроци.

Всичко, което водачът трябва да направи, е да инсталира приложението и да свърже своя iPhone с автомобила чрез CarPlay. След това приложението Honda Driver Coaching може да изучава различни действия на водача, като например спиране и ускоряване, и да дава указания на водача, ако той се нуждае от инструктаж или помощ.

Потребителите получават оценка на шофирането, която им позволява да следят напредъка си, заедно с адаптирани съвети за шофиране и обобщение на шофирането.

Потребителите на приложението могат да гледат и видеоклипове за обучение на водачи с полезни съвети и информация, които могат да използват за усъвършенстване на уменията си.

Въвеждането на това приложение е част от кампанията на Honda „Безопасност за всеки“, която има за цел да направи американските пътища по-безопасни. Обслужването на по-младите шофьори е особено важно за японската марка. Компанията твърди, че е марка номер 1 за поколението Z и за купувачите, които купуват за първи път.

„Създадохме приложението Honda Driver Coaching, за да предприемем смислени действия за решаване на един критичен проблем – че почти една трета от смъртните случаи по пътищата в САЩ са свързани с водачи под 25-годишна възраст“, заяви МДЖ Фоксли, ръководител на стратегията за безопасност на American Honda Motor.

„С излизането на училищата и летния шофьорски сезон точно зад ъгъла се надяваме, че новото ни приложение Honda Driver Coaching може да повлияе положително на младите шофьори и на безопасността на всички, които споделят пътя.“

В момента приложението е съвместимо с Honda Civic (2019-2020), Honda Insight (2018-2022), Honda Accord (2018-2020 и 2023 или по-нови), Honda HR-V (2023 или по-нова), Honda CR-V (2020 или по-нова), Honda Pilot (2023 или по-нова) и Acura Integra (2023 или по-нова), оборудвани с Apple CarPlay. По-новите модели, които ще бъдат пуснати на пазара в бъдеще, почти сигурно също ще могат да се възползват от технологията.

Неотдавна изцяло новата Honda Accord направи фурор, когато получи наградата Top Safety Pick+ от Застрахователния институт за пътна безопасност (IIHS).

Седанът постигна тази оценка в шест от седемте категории, което е впечатляващо, като се има предвид, че наскоро IIHS направи още по-трудно получаването на оценка Top Safety Pick+.

Смъртните случаи при пътнотранспортни произшествия в Америка може и да намаляват, но твърде много хора все още умират по техните пътища – 42 795 души загубиха живота си при сблъсъци миналата година.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало