Skip links

Капитализацията на Apple доближи 3 трилиона долара

Инвеститорите в ценни книжа на Apple печелят, независимо от динамиката на фондовия пазар
(снимка: CC0 Public Domain)

Фондовият пазар реагира бавно на последните обявления на нови продукти от Apple, но в понеделник търговията с акции на компанията приключи при нов връх спрямо януари миналата година.

От началото на 2023 година цената на акциите на Apple се е повишила с повече от 46%, доста над представянето на индекса Nasdaq 100, който се покачи с 35%, отбелязва Блумбърг.

Дори и без обявяването на очилата с добавена реалност Vision Pro, покупките на акции на Apple тази година се смяташе от много инвеститори за сигурна инвестиция, тъй като компанията успя да генерира ръст на приходите в някои области по време на кризата и да поддържа изплащанията на акционерите.

Намеренията на Apple да разшири търговската си мрежа също дават увереност за бъдещето на инвеститорите. Според представители на Phoenix Financial Services, феноменът на Apple се състои в способността на инвеститорите да печелят от акциите на компанията, независимо от динамиката на фондовия пазар и макроикономическите показатели.

Вчерашното покачване на котировките на Apple с 1,6% до 183,79 долара за акция подкрепи останалата част от пазара, тъй като тези ценни книжа имат дял от 7,5% в индекса S&P 500. В момента капитализацията на компанията достига 2,89 трилиона долара и не остава много до психологически важната граница от 3 трилиона долара.

Въпреки че обявяването на AR очилата Vision Pro не впечатли особено наблюдателите на пазара, те са убедени, че пускането им на пазара ще бъде важен тласък за развитието на целия сектор на технологиите за добавена реалност, формирайки друг важен източник на приходи за компанията.

source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало