Skip links

Клиентите на Voyager Digital ще могат да получат достъп до средствата си още този месец

Крипто кредиторът Voyager Digital се готви отново да направи своето приложение достъпно, с което да позволи на своите клиенти най-накрая да изтеглят средствата си – почти една година, след като компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност. Ръководителят на изпълнението на оздравителния план на Voyager Пол Хейдж е заявил пред съда на 14 юни, че приложението ще бъде актуализирано още днес, за да стане ясна наличната сума за теглене, като по негови изчисления инвеститорите ще получат достъп до сметките си някъде между 20 юни и 5 юли.

Планът беше одобрен за първи път на 17 май, като в него е предвидено клиентите първоначално да получат 35,72% от дължимото им. Те ще могат да изтеглят средствата си под формата на крипто или фиатна валута през платформата на Voyager в рамките на 30 дни. Хейдж е отбелязал също, че фалиралият крипто хедж фонд Three Arrows Capital все още дължи на компанията $650 милиона, така че „основният фокус ще се измести към възстановяване на допълнителни активи, които да могат да бъдат разпределени между кредиторите“ след приключване на първоначалния период на теглене. Освен това, още $445 милиона клиентски средства също могат да бъдат предоставени на кредиторите след окончателното разрешаване на преференциалния иск на Alameda Research срещу Voyager, което се очаква да се случи не по-рано от средата на септември 2023 г.

След като обяви фалит на 5 юли, Voyager Digital представи два варианта за спасение на компанията чрез продажба на всички нейни активи, но и двата пропаднаха. Първото предложение беше отправено към FTX.US, като сделката беше за $1,4 милиарда. Крипто борсата на Сам Банкман-Фрийд обаче също обяви банкрут и така първоначалният план за оздравяване на Voyager се провали. Впоследствие компанията постигна подобно споразумение с Binance.US, но сделката за $1 милиард също пропадна, след като американското подразделение на Binance се оттегли от нея, позовавайки се на „враждебния и несигурен регулаторен климат в Съединените щати“.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало