Skip links

Компютрите на Apple, базирани на SoC M1 / ​​​​M2, успешно се справят със стартирането на съвременните Windows игри

Тази седмица Apple представи набора от инструменти Game Porting Toolkit, който улеснява стартирането на Windows игрите на Apple компютрите. Той е предназначен предимно за разработчици, но нищо не пречи на ентусиастите и обикновените потребители да го използват. Някои от тях вече споделиха своите впечатления.

Както показва практиката, благодарение на Game Porting Toolkit, компютрите с еднокристални системи Apple M1/M2 вършат отлична работа при стартирането на съвременните AAA-проекти. Например, SoC M2 Max осигурява около 30-40 fps в Cyberpunk 2077 с ултра-настройки за качество на графиката. Трябва да се спомене, че в случая с по-малко производителния Apple M1, този показател е със скромните 13 fps.

Компютрите с еднокристалната система Apple M2 Max също успешно се справя със стартирането и на други добре познати игри като Hogwarts Legacy, Marvel’s Spider-Man, Diablo IV и Elden Ring. Подчертаваме, че досега всичко това са експерименти на ентусиастите. Ако самите разработчици на видеоигри се заемат с работата, тогава производителността на Windows игрите под macOS със сигурност ще бъде още по-добра.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало