Skip links

LinkedIn премахна профила на 14-годишният инженер в SpaceX

LinkedIn премахна профила на 14-годишният Кайран Куази, който наскоро стана най-младият инженер, наеман някога от SpaceX на Илън Мъск.

В пост в Instagram качен вчера, Куази сподели скрийншот на имейла, който е получил от LinkedIn. В имейла си платформата за бизнес контакти обяснява, че изискването за минимална възраст за присъединяване към платформата е 16 години, поради което са ограничили профила на Куази.

„Можете да се върнете в платформата, след като навършите 16 или повече години.“

заявиха от LinkedIn, за голямо съжаление на Куази

Това е скрийншот на имейла, изпратен от LinkedIn:

В същия пост в Instagram разгневеният Куази пише:

„Това е нелогичната и примитивна глупост с която се сблъсквам постоянно. Мога да бъда достатъчно квалифициран, за да заема една от най-желаните инженерни длъжности в света, но не съм достатъчно квалифициран, за да имам достъп до професионална платформа в социалните мрежи?“

Куази наскоро направи фурор, когато получи работа като софтуерен инженер в Starlink на SpaceX. Скоро той ще завърши университета в Санта Клара и ще се премести в щата Вашингтон, за да се присъедини към екипа на Starlink в Редмънд.

„LinkedIn показва на всички колко регресивни са политиките на някои технологични компании. Можете ли да споделите този скрийншот в своя LinkedIn за мен и да помолите хората да се свързват с мен в Instagram?“

продължава Куази в гневния си пост

LinkedIn често е понасяла тежестта на това, че има твърде много хора, които публикуват твърде много мотивационни истории и цитати, които се смятат за неефективни. Един човек коментира под публикацията на Куази в Instagram:

„Не ти липсва много в Linkedin по мое мнение“.

Докато друг написа:

„Поговорете с Илън, той може би ще успее да се справи с това!“

Въпреки че от LinkedIn споменаха, че са развълнувани да видят какво ще направи Куази по-нататък, те са обвързани с потребителското си споразумение, което категорично гласи, че никой под 16 години няма право да има профил в платформата. LinkedIn също така анулира премиум членството на Куази.

Профилът му в LinkedIn гласи:

„Мечтата ми е да направя кариера, в която да се справям с предизвикателни проблеми и да осъществявам радикални иновации в служба на общото благо. Освен, че владея свободно множество езици за програмиране, аз съм запален читател и любител на актуалните събития.“


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало