Skip links

Maxima 5.47.0

Maxima е мощна безплатна система за компютърна алгебра, сравнима по възможности с комерсиалните Maple и Mathematica. Това е програма за работа със символни и числови изрази, включително диференциални уравнения, интегриране, разлагане в ред, трансформация на Лаплас, системи от линейни уравнение, множества, вектори, матрици и други.

Maxima извършва изчисленията с висока точност, използвайки точни дроби, цели числа и числа с плаваща запетая. Maxima може да построява графики на различните функции и статистически данни в две и три измерения.

Maxima е усъвършенствана версия на Macsyma – легендарната система за компютърна алгебра, и благодарение на Open Source модела се развива от голям брой потребители, математици и учени.

Програмата се счита за крайъгълен камък в компютърната алгебра, която оказа огромно влияние на много други системи, включително Maple и Mathematica. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Официална страница
Изтегли: Maxima 5.47.0 за Windows 32-bit (134 MB)
Изтегли: Maxima 5.47.0 за Windows 64-bit (156 MB)
Изтегли: Maxima 5.47.0 за други OS

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало