Skip links

Месечният абонамент за HBO Маx ще поскъпне с 2 евро в България

Току що от HBO Max съобщиха официално, че от днес, 13 юни 2023 г., цената на директния месечен абонамент за стрийнг платформата HBO Max в Скандинавия и Испания ще се увеличи с равностойността на 1 евро на месец, а в България и Португалия с 2 евро на месец.

Съществуващите директни абонати и абонати през магазини за приложения ще бъдат уведомени и ще видят увеличението на месечната си такса, което ще влезе в сила в следващия им цикъл на фактуриране след 13 юли 2023 г.

Това увеличение на абонамента е отражение на по-високите разходи за създаване на съдържание и разработване на продукти и ще ни позволи да продължим да инвестираме в качественото съдържание и продуктово изживяване, които се стремим да предоставим на нашите клиенти.“, коментират от Warner Bros. Discovery.

Това е първият път, в който цената на директния месечен абонамент за HBO Max бива увеличена, откакто стартира в скандинавските страни и Испания през октомври 2021 г. и в България и Португалия през март 2022 г, припомнят от HBO Max.

Всички настоящи директни абонати на HBO Max ще получат съобщение за промяната на месечната си такса на мейл адреса, с който е направена регистрацията им, в деня на обявяването на промяната. Ползвателите през магазина на Apple ще видят отразена промяната автоматично в акаунтите си в същия ден.

Стойността на директния месечен абонамент за HBO Max в България продължава да е по-ниска от стандартните планове на Disney+ и Netflix у нас и в сравнение с тях предлага изцяло локализирано съдържание със субтитри на български език и дублаж на детското съдържание в платформата, напомнят в съобщението си от HBO Max.

Цената на директния месечен абонамент на HBO Маx у нас се променя от 4.99 EUR на 6.99 EUR, като стандартния месечен директен абонамент на другите две стрийминг услуги, заплащан от потребители в България към момента е 7.99 EUR.

Въпреки ценовата корекция месечният директен абонамент за HBO Max остава по-евтин, сравнено със стойността на релевантните стандартни планове на Netflix и Disney+ и в останалите пазари, на които се индексира промяна.

Стрийминг платформата HBO Мах е част от разнообразното портфолио с услуги (жанрови линейни канали, стрийминг, франчайзи, гейминг и кинопродукция и разпространение) на Warner Bros. Discovery (WBD). В следствие на обединението на Warner Media и Discovery в един медиен конгломерат през 2022 година в Щатите бе пусната нова стрийминг платформа Max, която предлага съдържание от всички брандове на WBD, като новата платформа се очаква да замени HBO Max поетапно в Европа (включително у нас) през 2024 година.  През март 2022 година HBO Мах замени функциониращата преди, в Европа и у нас, платформа HBO GO.

Каква е новата цена за HBO Max в сравнение с конкурентите?

HBO Max остава на конкурентна цена и с добро съотношение цена-качество в сравнение с предложенията на други стриймъри.

HBO Max standart DTC monthly from 13.07.2023 Netflix(standart) disney+ (standart)
Дания 89.0 kr 114.0 kr
Финландия 9.99 EUR 11.99 EUR
Норвегия 99.0 kr 109.0 kr
Швеция 99.0 kr 129.0 kr
Испания 9.99 EUR 12.99 EUR
Португалия 7.99 EUR 11.99 EUR
България 6.99 EUR 7.99 EUR 7.99 EUR

Какво означава това за клиентите, които се възползват от промоцията с отстъпка „за цял живот“?

Клиентите, които се възползват от промоцията за отстъпка, ще продължат да се възползват от офертата (-33%), като плащат намалена сума от новата месечна цена.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало