Skip links

Meta анонсира очилата Quest 3 VR за $500 – по-леки и по-бързи

Meta официално представи VR-очилата Quest 3. Базовата версия на устройството ще бъде с обем на паметта от 128GB и ще бъде пуснато в продажба тази есен за $499,99; ще бъде налична и по-достъпна версия, чиято цена все още не е уточнена.

Meta Quest 3 разполага с дисплей с по-висока разделителна способност и нова оптична система, в сравнение със съществуващите очила Quest 2, което води до забележимо подобрение в качеството на изображението. Другото нововъведение е по-мощният процесор от Qualcomm – производителността на графичната му подсистема се е увеличила повече от два пъти, в сравнение с чипа в Quest 2. За съжаление, компанията все още не е предоставила конкретни показатели – беше обещано да бъдат оповестени на събитието Meta Connect, което ще се проведе на 27 септември.

Оптичната система на Quest 3 е станал с 40% по-тънка, благодарение на което очилата са по-компактни и по-леки от Quest 2. Производителят напълно е преработил контролерите Touch Plus – те също са станали по-компактни, ергономични и са получили системата за тактилна обратна връзка TruTouch. Към аксесоара можете да свържете контролерите Touch Pro или да се справяте и без тях – системата Direct Touch може да проследява позицията на ръцете, за да взаимодейства с виртуалните обекти. Според The ​​Verge, Meta Quest 3 има две черно-бели и две цветни камери, както и сензор за дълбочина в средата, което прави устройството удобно за работа с приложенията за смесена реалност.

Очилата от ново поколение са напълно съвместими с игрите за Quest 2. Между другото, Quest 2 няма да изчезне от продажба, но ще бъде с намалена цена от 4 юни: версията със 128 GB ще поевтинее със $100 до $299,99, а по-старата версия с 256 GB ще получи отстъпка от $80 и ще струва $349,99. И накрая, обещана е и софтуерна актуализация за Quest 2 и Quest Pro, която ще подобри производителността на устройствата и ще добави динамично мащабиране на картината.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало