Skip links

Microsoft може да оттегли Activision от юрисдикцията на Обединеното кралство, за да завърши поглъщането

Сделката за почти 70 милиарда долара по закупуването на Activision Blizzard от страна на Microsoft е сложен и продължителен процес, основната пречка за който беше получаването на одобрения от регулаторните органи в различните страни. Microsoft се натъкна на значителни затруднения през април, когато Британският орган за конкуренцията и пазарите (CMA) реши да блокира сливането. Сега Microsoft обмисля няколко драстични варианта, включително и пълното напускане на Activision от Великобритания.

Президентът на Microsoft, Брад Смит следващата седмица трябва да се срещне с британския канцлер Джеръми Хънт, за да изрази разочарованието си относно решението на CMA да блокира сделката. Смит ще пътува до Лондон, където планира да изнесе лекция за „потенциала на ИИ и необходимостта от внимателно регулиране“. Предвиден е и личен разговор за разглеждане на други въпроси, „включително предложеното придобиване на Activision Blizzard, тъй като оставаме ангажирани с намирането на креативни и конструктивни начини за справяне с оставащите регулаторни предизвикателства“ – добавя говорителят на Microsoft.

Смит планира да се срещне с юридическите представители на Microsoft, за да обсъдят какво планира да направи компанията в отговор на решението на CMA, като най-радикалните варианти са пълното напускане на Activision от британския пазар или простото игнориране на решението на CMA. Теоретично, след като Activision напусне юрисдикцията на CMA, компанията може да продължи да продава игри в Обединеното кралство чрез дистрибутори.

Microsoft подаде жалба относно решението на CMA, която предстои да се разгледа в края на юли. Предвид мащаба на сделката, Microsoft ще направи всичко възможно, за да завърши сливането.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало