Skip links

Microsoft не възнамерява да закрива Arkane Austin

Появила се в началото на миналия месец, Redfall се превърна в поредната ААА игра, излязла в едно „счупено“ и несъвършено състояние. Arkane Austin започва да работи по играта като студио на Zenimax, а премиерата ѝ се осъществява когато разработчикът вече е собственост на Xbox Game Studios. И макар на теория това да е черна точка за Microsoft, както по-късно шефа на гейминга в компанията Фил Спенсър обясни, те нарочно не се намесили в работата на студиото, тъй като искали да им предоставят творческа свобода. От друга страна, репортаж в Bloomberg разкри причините за провала на Redfall. Arkane Austin страдали от непрестанен недостиг на работна ръка. Отделно от това, през цялото време на разработка шефовете на студиото отправяли променящи се насоки към разработчиците. Познати, като студио, специализирало се в създаването на сингълплейър заглавия, хората от Arkane Austin трябвало да работят по онлайн преживяване. Липсата на комуникация между отделните звена, лошото ръководство и преумората дали своя дан. Какво оттук нататък следва за студиото. По информация на GameRant от май, Arkane Austin вече мислят за следващата си игра. А какво мислят Microsoft? Отговор на този въпрос дава шефът на Xbox Game Studios Мат Буути в интервю за Axios. Той заявява ясно мнението на Microsoft, че няма да закриват Arkane Austin. Поне в настоящия момент. Запитан дали студиото ще продължи да работи на фона на ужасния старт на Redfall, Буути отговаря: „Това е плана в момента. Те работят усърдно по актуализации и съдържание за Redfall“. „В момента“ не звучи въобще добре за служителите на студиото.

„Чувствам се отговорен за това че можеше да свършим по-добра работа с Arkane“, съжалява Буути. В същото време, той отбелязва, че играта се радва на добър прием в абонаментната услуга Xbox Game Pass. „Да, това беше пропуск, но до каква степен? Искам да ги подкрепя, за да продължат да работят по доставянето на играта, която искат“.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало