Skip links

Microsoft PowerToys 0.70.1

Microsoft представи новата версия на на пакета с полезни помощни програми PowerToys за Windows. Това е култова програма сред по-опитните потребители и сравнително малко известна сред другите.

PowerToys дава възможност за промяна на някои аспекти на операционната система. Всичко се предлага в удобен и приятен интерфейс, и не се налага ровенето в различните настройки и в системния регистър. Програмата може да се стартира заедно с операционната система и нейната иконка се вижда в таскбара.

Помощната програма Shortcut Guide дава възможност да се види какви съчетания на клавиши могат да се използват в различните приложения. Горещите клавиши се показват когато се натисне клавиша Windows за няколко секунди при активно работещо приложение или при празен десктоп. След отпускането на клавиша Windows списъкът с достъпните клавишни комбинации се скрива. За всяка отделна програма се показват нейните горещи клавиши.

FancyZones е мениджър на програмните прозорци, който дава възможност за по-ефективно разпределяне на стартираните програми на екрана и при необходимост може бързо да възстановява тяхното предишно разположение. За прозореца на всяка програма на екрана може да се задава строго определена зона.

PowerRename е помощна програма за бързо преименуване на файлове във файловия мениджър. Тя добавя нова опция в контекстното меню, която дава богати възможности за използването на филтри. Поддържат се няколко типа филтри. Лиценз: Безплатен (Open Source).

Промени в Microsoft PowerToys 0.70.1

Официална страница
Изтегли: Microsoft PowerToys 0.70.1 (237 MB)

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало