Skip links

Microsoft прекрати поддръжката на Windows 10 21H2 – съветите към потребителите са да надстроят OS

Microsoft обяви края на поддръжката на Windows 10 21H2. Това означава, че работещите с тази версия на софтуерната платформа устройства, вече няма да получават редовни актуализации, включително и корекции за сигурността. Съветите към продължаващите да използват Windows 10 21H2 потребители са да надстроят своята операционна система до по-нова версия.

Името на Windows 10 21H2 предполага, че тази версия на OS е пусната през втората половина на 2021 г. Изданията Home, Professional, Professional Education и Professional for Workstation бяха поддържани 18 месеца. Ориентираните към бизнеса издания Enterprise, Education, IoT Enterprise и Enterprise Multi-Session ще продължат да получават актуализации още една година. Microsoft планира да прекрати поддръжката за тези версии на ОС на 11 юни 2024 г.

Microsoft пусна Windows 10 21H2 едновременно с Windows 11. Още тогава беше очевидно, че потребителите на Windows 10 не трябва да очакват големи промени и значителни нови функции, тъй като разработчиците насочиха вниманието си към подобряването на новата версия на софтуерната платформа. Понастоящем текущите версии на Windows 10 продължават да получават месечни кумулативни актуализации с поправки, незначителни промени и добавки за сигурност.

Потребителите, които продължават да работят с Windows 10 21H2, трябва да се подготвят за принудителен ъпгрейд. Microsoft планира да разпространи малък пакет от актуализации, след инсталирането на който операционната система автоматично ще бъде надградена до по-актуална версия.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало