Skip links

Microsoft премахна вградения клиент Teams Chat от Windows 11

Почти две години след обявяването на интеграцията на клиента Microsoft Teams в Windows 11, разработчиците се готвят да го премахнат от операционната система. Функционалността на Teams Chat ще бъде заменена от по-гъвкава, безплатна версия на Teams, която също се предлага като самостоятелно приложение за Windows 10. Съобщението за предстоящите промени беше направено от разработчиците заедно с пускането на поредната бета-версия на Windows 11 тази седмица.

Започвайки с тези промени, Chat ще бъде заменен от безплатната версия на Teams. Тя е фиксирана към лентата на задачите по подразбиране и може да бъде откачена както останалите приложения” — пише старши програмния мениджър на Microsoft Брандън Лебланк (Brandon LeBlanc) в блога на разработчиците.

Първоначалната интеграция на услугата за съвместна работа Teams в Windows 11 се наричаше Chat и беше тясно свързана със самата операционна система. Приложението, което беше активирано по подразбиране, беше прикачено към лентата на задачите и за неговото откачане трябваше да се поровите в настройките. Чатът беше насочен към потребителите, предлагайки лесен начин за използване на Teams за общуване с приятелите и семейството. Чатът е базиран на клиента Teams 2.0, който вече започна да се разпространява за бизнес-клиентите на Microsoft.

Решението на Microsoft да се откаже от вградения клиент Teams в Windows 11 идва само дни след като компанията обяви плановете си до края на тази година да прекрати поддръжката на асистента Cortana. Разработчиците възнамеряват да се съсредоточат върху създаването на други проекти, като Windows Copilot, който е базиран на генеративна невронна мрежа.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало