Skip links

Microsoft ще премахне от File Explorer в Windows 11 остарелите настройки – ще стане по-трудно да се показват системните файлове

Разработчиците от Microsoft планират да премахнат от Windows 11 някои полезни функции, включително и възможността за показване на букви на дисковите устройства, изображенията на икони вместо миниатюри и т.н. Софтуерният гигант обясни това решение с факта, че тези функции са остарели и малка част от потребителите на софтуерната платформа редовно взаимодейства с тях.

Според наличните данни, броят на достъпните опции в менюто с “Параметри на папките“, което се намира в раздела “Изглед“ във “Файл Експлорър“, скоро ще бъде значително намален. В момента е известно за намерението на разработчиците да изключат осем опции от споменатото меню:

  • Скриване на конфликти при сливане на папките,
  • Винаги изобразяване на икони вместо миниатюри,
  • Показване на икони на файлове като миниатюри,
  • Показване на описание на папки и елементи за работния плот,
  • Показване на системни файлове
  • Показване на буквите на дисковото устройство
  • Показване на компресирани или криптирани файлове под NTFS в различен цвят
  • Показване на сведения за размера на файла в подсказките на папките.

Ние ще премахнем няколко остарели настройки от раздел “Параметри на папките“ във File Explorer като част от усилията да намалим броя на наличните настройки в това приложение. Много от тези настройки са остарели, съществуват от много години и не се използват редовно от потребителите на Windows 11“ — се казва в изявление на Microsoft.

Към това разработчиците отбелязват, че от премахнатите параметри ще можете да се възползвате и в бъдеще, но за целта ще е необходимо да се правят корекции в системния регистър на операционната система. Това означава, че споменатите функции няма да изчезнат от OS, но ще бъдат много по-трудни за използване. Кога точно Microsoft планира да премахне остарелите функции от File Explorer все още не е известно.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало