Skip links

Microsoft все още няма планове да навлиза в сегмента за AR/VR гейминг

Microsoft Game Studios, един от водещите играчи в гейминг индустрията няма планове да навлезе на пазара за виртуална реалност и обогатена реалност. В интервю за The Hollywood Reporter Мат Бути, ръководител на Microsoft Game Studios, подчерта, че текущото състояние на виртуалната и обогатената не отговаря на критериите на Microsoft за успех в областта на игрите, особено в близко бъдеще.

Бути обясни, че за да се смятат игрите на Microsoft за успешни, те трябва да привлекат значителна база играчи от около 10 милиона потребители. За съжаление технологиите за виртуална и обогатена реалност все още не са достигнали такова широко разпространение.

Въпреки че признава потенциала на тези нови технологии, Бути заяви, че Microsoft предпочита да се съсредоточи върху използването на своите съществуващи intellectual properties (IP) за изграждане на текущи франчайзи и ново съдържание.

Тази стратегическа позиция отличава Microsoft от конкуренти като Sony и Meta. Неотдавнашното издание на PlayStation VR2 от Sony отбеляза впечатляващи първоначални продажби – 600 000 продадени бройки в рамките на шест седмици. Президентът на Sony, Хироки Тотоки, дори е оптимистичен, че PS VR2 може да надмине общите продажби на своя предшественик, които достигнаха 5 милиона единици до края на 2019 г. По същия начин Meta разкри по-рано тази година, че очилата Quest VR вече са достигнали почти 20 милиона продажби на бройки.

Позицията на Microsoft по отношение на виртуалната реалност е от интерес за потребителите. През ноември 2019 г. Фил Спенсър, ръководител на отдела за игри на Microsoft, изрази своите забележки към виртуалната реалност, които се тълкуваха като пренебрежителни към технологията. Въпреки това, по-късно Спенсър изясни коментарите си, като изрази признателност за изследването на различни области на гейминг индустрията, но и същевременно подчерта, че VR просто не попада във фокуса на тяхната компания.

Докато текущата позиция на Microsoft може да разочарова любителите на виртуалната реалност, тя подчертава ангажимента на компанията към съществуващата ѝ екосистема за игри. С фокус върху разширяването и поддържането на своите успешни IP адреси, Microsoft има за цел да създаде увлекателни изживявания за широка аудитория геймъри.

Независимо от това, тъй като пазарите за виртуална и обогатена реалност продължават да се развиват, компанията Microsoft би трябвало да остане отворена за възможността да изследва тези технологии в бъдеще. Бавно, но славно виртуалната и обогатената реалност ще заемат доста специална част в гейминг индустрията, която определено би привлякла голям брой играчи.

Тъй като Microsoft вдига летвата високо с подобни изказвания, ще чакаме с нетърпение продуктите им в тази сфера, като още отсега имаме високи очаквания.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало