Skip links

Microsoft: Xbox ексклузивите излизат по-скъпо от тези на Sony

Стартът на дълго чаканите изслушвания по делото между Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) и Microsoft започнаха вчера. Те идват на фона на успешното временно блокиране на сделката между Microsoft и Activision Blizzard, която първоначално се очакваше да премине проверката на регулаторите. Сливането обаче удари на камък в двата най-важни гейм пазари – този във Великобритания и в САЩ.

Изслушванията започнаха да раждат новини, давайки ни ценен поглед над случващото се зад кулисите на големи компании, каквито са безспорно Sony, Microsoft и Activision Blizzard. Така например научихме, че Джим Райън, шефът на Sony Interactive Entertainment е бил уверен в началото, че сделката между собствениците на PlayStation не са застрашени от това да останат без Call of Duty. Скоро след това именно Sony излезе на преден план като най-яростния противник на сделката. Разбрахме също и за заплахата на PlayStation да не предоставят информация за следващата си конзола на Activision Blizzard, ако сделката стане факт. Което звучи леко смешно, понеже под шапката на Microsoft, игрите на студиото така или иначе няма да излизат за PlayStation.

Именно с PlayStation е свързана поредната новина, произлязла от споменатите изслушвания.

Както знаете PlayStation твърдят, че остане ли платформата без Call of Duty, това ще има преки негативни последици за бъдещето на конзолата. От Microsoft контрираха на няколко пъти вече, че Sony до голяма степен преувеличават и че цифрите не потвърждават страховете им. Освен това, именно Sony затварят игри само за една платформа, а не Xbox, посочиха Microsoft. Вчера компанията доразви темата с ексклузивите с твърдението, че за Sony е по-лесно да си осигурят ексклузивни права за заглавия за PS4 и PS5, тъй като PlayStation разполага със значително по-голяма потребителска база от Xbox. Остава открит въпроса: ако PlayStation има повече потребители, няма ли да е по-изгодно за Microsoft да издава игри и за конзолата на Sony? Това в крайна сметка ще им донесе повече печалба. Но както вече споменахме, изслушванията ни дават един по-добър поглед над вътрешните работи на корпорациите.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало