Skip links

Може ли твърде дългото носене на слушалки наистина да доведе до вдлъбнатина в главата?

Стриймър от Twitch шокира интернет, като показа очевидните последици от прекалено дългото носене на слушалки. По време на благотворителен стрийм този месец стриймърът Къртис с псевдоним Curtoss обръсна главата си, за да открие в горната част на черепа си вдлъбнатина във формата на слушалки.

Той направи това в подкрепа на Обществото за левкемия и лимфома.

С изненада откри, че главата му е вдлъбната от носенето на геймърските слушалки.

Пич, имам вдлъбнатина точно тук. Тук отиват слушалките ми! Имам вдлъбнатина за слушалки на главата си! Какво? Винаги съм си мислел, че това е просто косата ми!

Видеото на Къртис за стана вирусно, след като негов приятел публикува клипа в Reddit, за да привлече вниманието към събирането на средства. 

Един от клиповете от предаването му на живо събра над 42 милиона гледания в Twitter.

Изненадващо Къртис установи, че не е единственият с такава вдлъбнатина на главата. Други стриймъри споделиха подобни преживявания. „Добре дошли в клуба“ – отговори един потребител на Twitter, споделяйки снимки на геймъри с вдлъбнатини по главата.

Всички имаме такива в един или друг момент„, добавя друг геймър.

Може ли твърде дългото носене на слушалки наистина да причини вдлъбнатина в главата ви? Не съвсем.

Човешкият череп е много здрава кост и е необходим голям натиск, за да се получи вдлъбнатина. Всъщност е необходима сила от около 135 килограма, за да се предизвика леко счупване на черепа. Слушалките не оказват толкова силен натиск.

Когато геймърите открият вдлъбнатина, тя обикновено се дължи на натиска на слушалките, които притискат кожата отдолу и причиняват леко подуване от двете страни. Обикновено вдлъбнатината е временна и изчезва сама, след като слушалките бъдат свалени.

Ако това не помогне, масажирането на мястото, вземането на топъл душ или поставянето на горещ компрес също могат да помогнат на кожата да възвърне първоначалната си форма.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало