Skip links

MSI показа на Computex 2023 първият ноутбук с процесор Intel Meteor Lake

MSI на изложението Computex 2023 представи първия ноутбук, базиран на предстоящата фамилия процесори Meteor Lake на Intel. Порталът Notebookcheck обърна специално внимание на устройството.

Intel тази година не проведе самостоятелно събитие в рамките на изложението Computex, но производителят на процесори покани някои членове на медиите на частна демонстрация на нова потребителска платформа за ноутбуци. Една от ключовите особености на бъдещите процесори Meteor Lake е специалният невронен енджин VPU (Versatile Processing Unit), чиито възможности ще се използват от софтуер, който в своята работа ще се обръща към различни AI-модели.

В същото време, на щанда на MSI беше открит ноутбука Prestige 16 EVO/Studio. Той използва неназован модел процесор от серията Meteor Lake. Това се потвърждава и от диспечера на задачите на операционната система, както и от небрежно проектирания и след това редактиран прес-релийз на производителя.

По-специално, в диспечера на задачите процесорът се е оказал с маркировката “Genuine Intel (R) 0000“, което обикновено показва инженерен образец на чипа. Тази информация обаче не потвърждава директно, че това е Meteor Lake. Подсказва се от факта, че процесорът има 16 ядра с поддръжка на 22 виртуални нишки. Както знаете, настоящите модели мобилни процесори Raptor Lake поддържат до 20 виртуални нишки. От това можем да заключим, че има вероятност да е същият ноутбук, който беше използван от Intel за скорошната демонстрация на възможностите на VPU в графичен редактор.

MSI също така допусна грешка в предварителния прес-релийз на ноутбука. По-специално, производителят е забравил да редактира препратките към “Core i7“ и “13-то поколение“ в оригиналната версия на прес-релийза. Както знаете, Intel ще използва нова номенклатура за мобилните процесори Meteor Lake, която ще бъде представена под формата на “Core Ultra 7 1003H“ или нещо подобно.

Според MSI, новият ноутбук Prestige 16 ще бъде пуснат официално през четвъртото тримесечие на тази година, което е в съответствие с очаквания прозорец за анонса на следващото поколение процесори на Intel.


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало