Skip links

НАСА показа кадри на непознато сферично кълбо, „което може би никога няма да бъде обяснено“

От НАСА твърдят, че много наблюдения на НЛО може никога да не бъдат напълно обяснени – включително едно странно кълбо, забелязано над Близкия изток през 2022 г.

Американската космическа агенция събра специален екип от експерти от многобройни области, включително физика и астробиология, за да проучи неидентифицираните аномални явления (UAP), като докладът трябва да бъде изготвен до седмици. 

Можете да видите кадри на сферичното НЛО тук:

Подобно на по-широко използвания термин „НЛО“, UAP се определят като наблюдения, „които не могат да бъдат идентифицирани като самолети или известни природни явления“.

Екипът заяви, че всеки месец се наблюдават около 50 до 100 такива случаи, но само два до три процента от тях са „вероятно аномални“.

Ръководителят на екипа на НАСА Дейвид Спергел говори по време на конференция този месец, където заяви, че „много от тези събития са търговски самолети, граждански и военни безпилотни летателни апарати, метеорологични и изследователски балони, (или) йоносферни явления„.

Продължи да твърди, че настоящите данни са „недостатъчни, за да се предоставят убедителни доказателства за естеството и произхода“ на всички случаи. И дори когато събирането на данни се подобрява, той подчертава, че „няма гаранция, че всички наблюдения ще бъдат обяснени„. 

Шон Къркпатрик, директор на Службата за разрешаване на аномалии, създадена от Министерството на отбраната на САЩ, заяви, че голяма част от докладваните НЛО са съсредоточени върху сфери или кълба, които са бели, сребристи или с метален цвят като цяло.

Могат да се движат със скорост до 1522 км/ч, известна като Мах 2.

Споделяйки кадрите по-горе, Къркпатрик заяви, че кълбото, забелязано над Близкия изток, е реално, но „не представлява заплаха за безопасността на полетите„.

Това е типичен пример за нещо, което виждаме най-често. Виждаме ги навсякъде по света и ги виждаме да правят много интересни видими маневри. Този специално обаче, мога да отбележа, не демонстрира никакви загадъчни технически възможности и не представлява заплаха за безопасността на полетите.

Той обаче не можа да обясни какво точно гледаме.

Необходими са повече данни, преди да се направят конкретни заключения.

Все още го разглеждаме, но не разполагам с други данни освен тези, така че възможността да стигнем до някакво заключение ще отнеме известно време, докато не получим по-добри данни за подобни обекти.

Спергел завърши с обобщението е, че единственото сигурно нещо е нуждата от висококачествена информация. 


source

This website uses cookies to improve your web experience.
Начало